13 Bin 567 Kişi Madoff'a Para Kaptırdı, Listeden Ertegün de Çıktı - Son Dakika
Ekonomi

13 Bin 567 Kişi Madoff'a Para Kaptırdı, Listeden Ertegün de Çıktı

13 Bin 567 Kişi Madoff\'a Para Kaptırdı, Listeden Ertegün de Çıktı

Ponzi Diye Bilinen Piramit Stili Düzenbazlıkla 50 Milyar Dolar Dolandıran Bernard Madoff'un Paralarını Batırdığı Müşteri Listesi New York'ta Federal İflas Mahkemesi'ne Teslim Edildi.

06.02.2009 03:02

Ponzi diye bilinen piramit stili düzenbazlıkla 50 milyar dolar dolandıran Bernard Madoff’un paralarını batırdığı müşteri listesi New York’ta Federal İflas Mahkemesi’ne teslim edildi.

162 sayfalık listede yer alan 13 bin 567 dolandırıcılık kurbanı arasında 14 Aralık 2006’da vefat eden Atlantic Plak Şirketi’nin kurucusu Ahmet Ertegün’de bulunuyor. Dolandırıcılık meblağında rekor kıran Madoff’un kurbanları arasında kendisi için çalışan karısı Ruth, iki oğlu, erkek kardeşi Peter, yeğeni Shana da bulunuyor. Yoğunlukta kendisi gibi yahudi olan iş adamları, şirket sahipleri ve her alanda şöhrete kavuşmuş ünlü zenginleri seçen Madoff’un Columbia Üniversitesi, Brandeis Üniversitesi, Brooklyn College’i, çeşitli iş sendikalarını, Knicks Basketbol Takımı, Madison Square Garden, Radio City Music Hall gibi New York’un sembolik kurumları ile günlük Newsday gazetesinin de sahibi CableVision şirketini de dolandırdığı ortaya çıktı.

Larry King de var

Madoff’un senetler şirketine yatırdıkları tüm paraları kaybeden 13 bin 567 kişi arasında yahudi kadınlarına yardım cemiyeti kuran Nobel ödüllü Elie Wiesel, TV sohbet oturumcusu Larry King, aktör John Malkovich, hayattaki en yaşlı süper model Carmen Dell’Orefice, New Jersey Senatörü Frank Lautenberg, saygın ekonomist, hukukçu, kendi doktor ve avukatı da bulunuyor. Komite bugüne kadar çoğu nakit 950 milyon dolarını çeşitli banka ve kurumlarındaki hesaplardan ele geçirdi. Madoff’un çaldığını itiraf ettiği 50 milyar dolardan kalanlar bulunduktan sonra iflas mahkemesi 500 bin doların üstünde parasını kaybedenlere ödeme yapacağını açıkladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 13 Bin 567 Kişi Madoff'a Para Kaptırdı, Listeden Ertegün de Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement