ABD'den Doğu ve Güneydoğu'daki İş Kadınına İhracat Eğitimi - Son Dakika
Ekonomi

ABD'den Doğu ve Güneydoğu'daki İş Kadınına İhracat Eğitimi

ABD\'den Doğu ve Güneydoğu\'daki İş Kadınına İhracat Eğitimi

ABD'nin Adana Konsolosluğu, Diyarbakır'da düzenleyeceği sempozyumla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 31 iş kadınını ihracat konusunda bilgilendirecek DİKAD Başkanı Aksu: ''Hedef, iş kadınlarını ihracata yönlendirmek''

04.10.2013 13:07

ÖZGÜR AYAYDIN - ABD'nin Adana Konsolosluğu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iş kadınlarını ihracat konusunda bilgilendirmek için sempozyum gerçekleştirecek.

Bölgedeki çeşitli sektörlerde üretim yapan iş kadınlarını ihracata yönlendirmelerine katkıda bulunmak isteyen Adana Konsolosluğu, Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) ve TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Diyarbakır'da "Güneydoğu İş Kadınları Sempozyumu"  düzenleyecek.

DİKAD Başkanı Esra Aksu AA muhabirine, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iş kadınlarının yöreye özgü nedenlerle birçok dezavantajının bulunduğunu,ama buna rağmen kurdukları işletmelerini başarıyla yürüttüklerini, erkeklerin iş yaşamına girmek isteyen kadınlara yeterli desteği sunmadığını kaydetti.

Sosyal değişimle feodal anlayışın daha düşük yaşandığı bölgedeki il merkezlerinde kadınların yavaş yavaş iş yaşamına dahil olduğunu ifade eden Aksu, bölgedeki iş kadını sayısının her geçen gün arttığını vurguladı.

Aksu, bir süre önce ABD'nin Adana Konsolosluğu Kültür ve Basın Ataşesi Susan Wilson ile konsolosluk Kültür ve Eğitim Koordinatörü Çiğdem Müderris'in kendilerini ziyaret ettiğini anımsattı. Görüşmede kendilerinin eğitim desteği talebinde bulunduklarını, büyükelçilik temsilcilerinin ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki iş kadınlarının sorunlarının çözümüne katkı sunmayı hedeflediklerini dile getirdiğini ifade eden Aksu, bu kapsamda ABD Konsolosluğuyla sempozyum düzenlemeyi kararlaştırdıklarını söyledi.

Irak ve Ermenistan'dan da katılım olacak

Diyarbakır'da 7-8 Ekim 2013'te yapılacak "Güneydoğu İş Kadınları Sempozyumu"na ABD'nin Adana Konsolosu John L. Espinoza'nın da katılacağını belirten Aksu, şöyle konuştu:

"2 sün sürecek sempozyumda  Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 31 iş kadını ihracat konusunda bilgilendirilecek. Hedef, iş kadınlarını ihracata yönlendirmektir. Sempozyum sayesinde ihracat yapmanın yollarını, bu işin uzmanlarından detayıyla öğrenmiş olacağız. İş kadınlarımız arasında az da olsa ihracat yapanlar da bulunuyor. Bunlar da ihracat gerçekleştirirken karşılaştıkları sıkıntıları dile getirip, çözüm yolları hakkında uzman görüşü alma fırsatını yakalayacak. Sempozyuma Kuzey Irak ile Ermenistan'dan iş kadınları temsilcileri de katılacak. Ayrıca yeni yürürlüğe giren ABD iş vizesinin ayrıntıları anlatılacak."

Aksu, sempozyuma katılacak iş kadınlara yönelik önümüzdeki yıl ABD'ye bir gezi planlanladıklarını da sözlerine ekledi.

Sempozyumda,  ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı James Turner " Türkiye'ye ithalat", Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı Zeynep Taştepe "ABD ve ihracat", Dünya Girişimcilik Formu Türkiye Özel Temsilcisi Baybars Altuntaş "Kadın Girişimcinin Yolculuğu", Vital Vovies Lauren Wollack "Genç kızlar için mentörlük" ve Lorena Diaz da "Sosyal medya ve iş geliştirme" konulu sunum yapacak. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi ABD'den Doğu ve Güneydoğu'daki İş Kadınına İhracat Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement