Akbank'ın "Sizin İçin Buluşmaları" Ankara'da... - Son Dakika
Ekonomi

Akbank'ın "Sizin İçin Buluşmaları" Ankara'da...

Akbank\'ın "Sizin İçin Buluşmaları" Ankara\'da...

Akbank, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın yirmincisini gerçekleştirdi.

13.12.2012 14:46

Akbank, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın yirmincisini gerçekleştirdi.

Ankara'da dün gerçekleştirilen "Akbank Sizin İçin Buluşması"nda, Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil'e, Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Akbank Bireysel Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, Kurumsal Bankacılık'tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Hakan Yüksel, Akbank Hazine'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Akbank Private Banking'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Saltık Galatalı, Akbank Başekonomisti Fatma Melek, Başkent Bölge Müdürü Cahit Berker ve Ankara Bölge Müdürü Ahmet Özoğul'dan oluşan geniş bir ekip eşlik etti.

Binbaşgil konuşmasında, Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkat çekti.

Türkiye'nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesinin beklenilen ve hak edilen bir not artışı olduğunu belirten Binbaşgil, bu not artırımı ile Türkiye için yepyeni bir sayfanın ve yeni fırsatların kapısının açıldığını da vurguladı.

Dünyanın 18., Avrupa'nın ise 8. en büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin rotasını 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğine dikkat çeken Binbaşgil, "Ancak bu vizyonu el ele vererek, tüm illerimizin ve ilçelerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin ve ilçelerimizin rekabetçiliğini,sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" dedi.

-"Kalıcı liderlik yolundaki Akbank Ankara'ya yatırım yapmaya devam ediyor, edecek."

Ankara'nın, yüzde 8 pay ile Türkiye'nin milli gelirine en yüksek katkı sağlayan ikinci il olduğunu vurgulayan Hakan Binbaşgil, "14 milyar dolar seviyesinde dış ticaret hacmine, organize sanayi bölgelerine sahip başkentimiz bölgesinin önemli bir üretim ve sanayi merkezi." dedi.

Ankara'nın, inşaat, sağlık, hizmet, eğitim sektörleri, savunma ve mobilya sanayileri ile öne çıktığını da belirten Binbaşgil, İSO 500 listesindeki 11 savunma sanayi firmasından 6'sının ilde faaliyet gösterdiğini söyledi.

Ankara'nın, 17 üniversite, 200 bin üniversite öğrencisi ve 18 bin öğretim elemanı ile yüksek öğrenimde çok ciddi bir potansiyele sahip olduğunu da vurgulayan Binbaşgil, "Üniversitelere bağlı 6 tıp fakültesi ve 85 hastanesi ile Anadolu'nun sağlık merkezi olarak Türkiye sağlık sektörü gelişmişlik sıralamasının en üstünde yer alıyor." dedi.

Ankara'nın, yeni projeler ve yatırımlarla daha da modernleşip zenginleşmeye devam ettiğinin altını çizen Binbaşgil, "Akbank olarak Ankara'nın yüksek potansiyelinin ve ülke ekonomisindeki yerinin farkındayız. Akbank da, Ankara gibi Türkiye'nin büyümesine katkıda hazır" dedi.

Binbaşgil, şöyle devam etti:

"Ekim itibarıyla ildeki kredi hacmimiz yaklaşık 12 milyar liraya, mevduat toplamımız ise yaklaşık 7.6 milyar liraya ulaştı. Ankara'nın dış ticaret hacminde yüzde 14'lük önemli bir paya sahibiz. Ancak Akbank olarak Ankara'nın daha da büyümesi için desteğimizi artırmak istiyoruz."

Akbank'ın Ankara'daki 1 milyon müşterisine Başkent Bölge Müdürlüğü, Ankara Bölge Müdürlüğü, 85 şube, yaklaşık 900 Akbanklı ve 330 dolayındaki ATM ile hizmet verdiğini vurgulayan Hakan Binbaşgil, sözlerini "Kalıcı liderlik yolunda çalışmalarını daha da hızlandıran Akbank Ankara'ya yatırım yapmaya devam ediyor, edecek. Ankara'nın gelişmesinde daha fazla yer almak istiyoruz. Akbank'ı arkanızda hissedebilirsiniz" diyerek tamamladı.

Muhabir: Bahar Kara

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Akbank'ın 'Sizin İçin Buluşmaları' Ankara'da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement