"Akbank Sizin İçin Buluşmaları" Malatya'da Gerçekleşti - Son Dakika
Ekonomi

"Akbank Sizin İçin Buluşmaları" Malatya'da Gerçekleşti

"Akbank Sizin İçin Buluşmaları" Malatya\'da Gerçekleşti

Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın 12'ncisi Malatya'da gerçekleştirildi.

17.07.2012 16:38  Güncelleme: 16:59

Akbank, dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği "Akbank Sizin İçin Buluşmaları"nın 12'ncisini Malatya'da gerçekleştirdi.

Programa, Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür, Kurumsal ve Ticari Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Fuat Ayla, Hazine'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Bireysel Bankacılık Bölüm Başkanı Ertunç Tümen, Akbank Baş Ekonomisti Fatma Melek, AkLease Genel Müdürü Tuncer Mutlucan ve Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürü Beyhan Demir'den oluşan geniş bir ekip katıldı.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle diğer birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına değindi.

Dünyanın 17'nci, Avrupa'nın ise 8'inci en büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin rotasını yüzde 8'lik büyüme hızıyla 2023 yılında 2 trilyon dolarlık GSYH ile dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğine dikkat çeken Binbaşgil, "Ancak bu vizyonu ele ele vererek tüm illerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" diye konuştu.

Malatya'nın Türkiye'nin rekabetçiliğine katkısının ve taşıdığı yüksek potansiyelin farkında olduklarının altını çizen Binbaşgil, "Malatya, örnek girişimcileri ve ülkemiz ekonomisine katkısı ile önemli illerimizin başında geliyor. Malatya gibi Akbank'ta Türkiye'nin büyümesine katkıda hazır" dedi. Binbaşgil, Doğu Anadolu Bölgesi'nde sanayisi en gelişmiş il olan Malatya'nın Türkiye'nin en çok ihracat yapan 20 ilinden biri olduğuna da işaret etti.

Türkiye'nin en rekabetçi ve yenilikçi illerinden biri olan Malatya'ya ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Binbaşgil, "İlin daha da büyümesi için katkımızı artıracağız. Malatya'nın sahip olduğu yüksek büyüme potansiyeline inanıyoruz. Akbank Malatya'ya yatırım yapmaya devam ediyor ve edecek" şeklinde konuştu.

Malatya'da, 2012 Haziran sonu itibariyle yaklaşık 500 milyon liranın üzerinde kredi kullandırdıklarını aktaran Binbaşgil, ilde toplam 55 bini aşkın müşteriye ve yüzde 13 seviyesinde dış ticaret pazar payına sahip olduklarını kaydetti. Binbaşgil, Güneydoğu Anadolu Bölge Müdürlüğünün bulunduğu Malatya'daki 3 şube, 15 ATM ve yaklaşık 40 Akbanklı ile birlikte müşterilerin finansal ihtiyaçlarına pratik, hızlı ve modern çözümler sağladıklarını da ekledi.

Buluşmada ayrıca, Akbank Hazine'den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kerim Rota, Türkiye ve dünya piyasalarının durumuna ilişkin bir konuşma, Akbank Başekonomisti Fatma Melek de, "Dünya ve Türkiye'de Gelişmeler ve Senaryo Analizleri" başlıklı bir sunum yaptı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi 'Akbank Sizin İçin Buluşmaları' Malatya'da Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement