Askon İzmir Şubesi'nden Ikby'de İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Ekonomi

Askon İzmir Şubesi'nden Ikby'de İşbirliği Protokolü

Askon İzmir Şubesi\'nden Ikby\'de İşbirliği Protokolü

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği İzmir Şubesi ile Kürdistan İthalatçılar ve İhracatçılar Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

28.11.2013 12:35

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) İzmir Şubesi ile Kürdistan İthalatçılar ve İhracatçılar Birliği arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Süleymaniye kentindeki imza törenine ASKON İzmir Şubesi'ne bağlı 14 iş adamı ile bölgenin önde gelen iş adamları katıldı. ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan, yaptıkları protokolün IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin Diyarbakır ziyaretinin eseri olduğunu söyledi.

Ticaret hacmini artırmak ve ihracat yapmak isteyen iş adamlarına öncülük etmek amacıyla çalışma ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten Hazırbulan, bölgedeki temaslarından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Hazırbulan, Türkiye ile Irak arasında açılması gündemde olan yeni sınır kapılarının, ticaret hacmini artıracağına inandığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Yeni kapıların açılması çok önemli. Hali hazırda sadece bir sınır kapısı var. Bu da kapıda kuyrukların uzamasına neden oluyor. Kapıdaki izdiham nedeniyle ticari malların teslim süresi uzuyor. Türkiye'nin 2012 yılı ticareti, 12 milyar dolar civarındaydı. Yeni kapılarla birlikte bu rakamın iki katına çıkacağını tahmin ediyoruz."

İmza töreninde konuşan Kürdistan İthalatçılar ve İhracatçılar Başkanı Şeyh Mustafa Abdurrahman Abdullah ise iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Kürdistan'da faaliyet gösteren 2 bin 670 yabancı şirketten bin 232'si Türkiye firmasıdır. Bu da Türkiye ile olan ticaretin önemini ortaya koyuyor. Bütün alanlarda bu işbirliğinin sürmesi ve ticaretin gelişmesini arzuluyoruz. Bunun için çabalıyoruz" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Askon İzmir Şubesi'nden Ikby'de İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement