Ayakkabı Sanayisine Kalifiye Eleman Yetiştirmeye Yönelik Atılım - Son Dakika
Ekonomi

Ayakkabı Sanayisine Kalifiye Eleman Yetiştirmeye Yönelik Atılım

Ayakkabı Sanayisine Kalifiye Eleman Yetiştirmeye Yönelik Atılım

Ayakkabı Sanayisine Avrupa Birliği (AB) Standartlarında Kalifiye Eleman Yetiştirilmek Üzere Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (Basifed), Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (Egeaysad) ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Bir Protokol İmzalandı.

21.11.2007 16:16

Ayakkabı sanayisine Avrupa Birliği (AB) standartlarında kalifiye eleman yetiştirilmek üzere Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED), Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD) ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı.

Ayakkabı sektöründe AB standartlarında kalifiye eleman yetiştirilmesini sağlayacak ve Türkiye'de ilk kez sektör ve eğitim kurumları ile işbirliği yapılarak gerçekleştirilen iş garantili mesleki eğitim projesi, BASİFED ve EGEAYSAD ile Bornova Atatürk Anadolu Meslek Lisesi'nin koordinasyonuyla hayata geçirildi. Protokol İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, EGEAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sezerler ve Bornova Atatürk Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Aysel Öztürkoğlu tarafından imzalandı.

BASİFED toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, milli eğitim müdürlüğü olarak mesleki teknik eğitimin geliştirilmesine önem verdiklerini belirtti. Teknik eğitimin önemine dikkat çeken Aydoğan şöyle konuştu: ''Mesleki teknik eğitim istihdam, ihracat ve toplumsal barışın sağlanması için gereklidir. Buna yönelik çalışmalar sürdürülüyor. 4 yıl sonra mesleki eğitim kayıtları genel liseye göre yüzde 55'lere ulaşacak. Biz, sanayinin ve sanayicinin okullarla

işbirliği halinde olmasını istiyoruz''.

BASİFED Koordinatörü Faik Kaytancı, Türkiye'deki mesleki grupların AB standartlarında tanımlanması ve uygulanması için girişimlerde bulunduklarını belirterek, ''Federasyon olarak AB meslek standartları konusunda yaptığımız çalışmaların yanı sıra bu konuyla ilgili de somut bir adım atıyoruz. EGEAYSAD ile Bornova Atatürk Anadolu Meslek Lisesi, BASİFED'in koordinasyonunda, AB meslek standartlarına göre eğitim verecek 'Ayakkabıcılık Bölümü'nün kurulması çalışmalarını tamamlamıştır'' diye konuştu. Kalifiye

elemanların sektöre kazandırılmasında teknik eğitimin şart olduğuna dikkat çeken EGEAYSAD Başkanı Celal Sezerler ise projenin 10 yıllık bir süreci kapsadığını ve her türlü desteğe açık olduklarını söyledi.

Bornova Atatürk Anadolu Meslek Lisesi'nde gerçekleştirilecek ve iş eğitimi görecek öğrencilere iş garantisi sunacak proje kapsamında 15'er kişilik 2 sınıf oluşturulacak. Yapımı devam eden atölyeler 2008-2009 yılında eğitim vermeye başlayacak. Projeden lise öğrencilerinin yanı sıra, sertifika almak isteyen yetişkinler de yararlanabilecek.

(EY-CMH-ÖK-E)

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Ayakkabı Sanayisine Kalifiye Eleman Yetiştirmeye Yönelik Atılım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement