Azmim'in Teslim Töreni - Son Dakika
Ekonomi

Azmim'in Teslim Töreni

Azmim\'in Teslim Töreni

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Yardımcı, savunma sanayinin kurumsallaşmada, Türkiye'nin önde gelen sektörleri arasında olduğunu söyledi.

11.01.2013 15:42  Güncelleme: 15:37

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, savunma sanayinin kurumsallaşmada, Türkiye'nin önde gelen sektörleri arasında olduğunu belirtti.

FNSS Savunma Sistemleri AŞ tarafından üretilen Amfibi Zırhlı Muharebe İstihkam İş Makinesi'nin (AZMİM) teslimi, şirketin Gölbaşı'ndaki merkezinde düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi.

Törende konuşan Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, savunma sanayinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla faaliyet gösterdiğini ifade ederek, "Dolayısıyla ana hedef Türk dizaynı proje olması. Artı olarak Türkiye'de üretilmesi ve sakıncası yoksa, dünyada satış kabiliyetinin olması" dedi.

TSK'ya ürün satabilmenin dünyada büyük bir popülaritesi olduğunu belirten Yardımcı, "Referans TSK olunca vatandaş gözü kapalı evet diyor. Bu imkandan faydalanmamız lazım. Biraz daha fazla çalışmamız lazım ayrıca çıtanın yükseldiğinin de farkında olalım" diye konuştu.

Yardımcı, savunma sanayinin kurumsallaşmada Türkiye'nine önde gelen sektöri arasında olduğunu söyledi.

-Savunma Sanayi Müsteşarı Bayar-

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar da, FNSS'in savunma sanayinde bir dünya şirketi ve sektörde model haline geldiğini kaydetti.

Gelinen nokta itibariyle savunma sanayinde bir çok alanda özgün ürünler geliştirerek, TSK'ya sunduklarını anlatan Bayar, "Bunlar bizim son dönemde vurguladığımız savunma sanayi hedefimizi de destekliyor. Nedir bu hedef- TSK'nın ihtiyaçlarına çözüm üretmek. Dışardan da alabilirdik ama bu çözüm olmazdı" diye konuştu.

Bayar, savunma sanayinde Türkiye'nin dünyada 1 numara olabileceğine işaret ederek, "Seviyemizi en üste çıkarmamız gibi bir iddiamız olmalıdır" dedi.

-"Dünyada başka yüzen AMFİBİ dozer yok"-

FNSS Savunma SiStemleri Genel Müdürü Nail Kurt ise AZMİM ile ilgili bilgi vererek, aracın nehir geçiş harekatlarında ve geçilecek kıyının hazırlanması ile diğer araçların giriş çıkışları için arazinin hazırlanmasına yönelik üretildiğini söyledi.

Kurt, aracın zırhlandırılarak, mayına dayanıklı ve yüzer hale getirildiğini belirtti.

Dünyada AZMİM gibi yüzen AMFİBİ dozerin olmadığını kaydeden Kurt, "Yine bu denli bir korumaya sahip, bu tonajda başka bir araç yoktur. Dolayısıyla çok maliyet etkin, güzel bir aracı kısa dönemde tasarlayıp üretmiş olmaktan ve şimdide de teslimini yapıyor olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Kurt, ürettikleri araçlarda garanti süresinin önemli olmadığını ve teslimden sonra da her zaman için araçlarının arkasında, desteğe hazır olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Korgeneral Adem Huduti projede emeği geçenlere plaket verdi.

Daha sonra FNSS Genel Müdürü Kurt, AZMİM'in anahtarını Korgeneral Huduti'ye teslim ederek, davetlilerle birlikte aracın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Bülent Karaaslan - Hüseyin Karatepe

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Azmim'in Teslim Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement