Başkan Suzan Sabancı Dinçer Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Başkan Suzan Sabancı Dinçer Açıklaması

Başkan Suzan Sabancı Dinçer Açıklaması

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Eskişehir'in yeni yatırımlar ve yapacağı atılımlarla Türkiye'nin 2023 hedefinde önemli bir rol oynayacağını söyledi.

12.11.2012 16:03  Güncelleme: 16:33

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Eskişehir'in yeni yatırımlar ve yapacağı atılımlarla Türkiye'nin 2023 hedefinde önemli bir rol oynayacağını belirterek, "Akbank olarak Eskişehir'in yüksek potansiyelinin ve ülke ekonomisindeki yerinin farkındayız. Önümüzdeki dönemde bu gelişim sürecinde daha fazla yer almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Akbank açıklamasında, bankanın dünyadaki ve Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri müşterileriyle paylaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlediği "Sizin İçin Buluşmaları"nın 19.'sunu Eskişehir'de gerçekleştirdi. Buluşma kapsamında ayrıca Akbank ve Eskişehir Ticaret Odası arasında bir protokol de imzalandı.

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek için yatırımlarını artırması gerektiğine dikkat çekerek, "Ekonomimizin ve reel sektörümüzün daha da büyük atılımlar yapmasına ve ülkemizin sürdürülebilir büyüme performansını artırmaya destek olmak için başta küçük ve orta ölçekli firmalarımız olmak üzere, özel sektör ve kamu kesimine yenilikçi ürünlerimiz ile finansman kaynağı sağlamayı sürdürüyoruz" dedi.

Akbank'ın bu yılın Nisan ayından bu yana yürüttüğü "Tasarruf Seferberliği" ile, özellikle Eskişehir gibi ticaret ve sanayide hızla gelişen bölgelerdeki yatırımları desteklemek için kaynak yarattığına işaret eden Suzan Sabancı Dinçer,

"Türkiye'nin gelişmiş sanayi kentlerinden biri olan, güçlü ekonomisiyle dikkat çeken Eskişehir'in yeni yatırımları ve yapacağı atılımlarla ülkemizin 2023 hedefinde önemli bir rol oynayacağına eminim. Akbank olarak Eskişehir'in yüksek potansiyelinin ve ülke ekonomisindeki yerinin farkındayız. Önümüzdeki dönemde bu gelişim sürecinde daha fazla yer almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Not artırımı ile Türkiye için yeni fırsatların kapısı açıldı"-

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil de Türkiye'nin, dünya ekonomisinde bulunduğu yerin çok üstünde bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin özellikle yüksek mali disiplin, düşük borçluluk oranları ve sağlam bankacılık sektörüyle birçok gelişmiş ülkeden ayrıştığına dikkati çekti.

Türkiye'nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilmesinin beklenilen ve hak edilen bir not artışı olduğunu belirten Binbaşgil, bu not artırımı ile Türkiye için yepyeni bir sayfanın ve yeni fırsatların kapısının açıldığını belirtti.

Dünyanın 18., Avrupa'nın ise 8. en büyük ekonomisine sahip Türkiye'nin rotasını 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almaya çevirdiğine işaret eden Binbaşgil, "Bu vizyonu el ele vererek, tüm illerimizin ve ilçelerimizin katkısıyla gerçekleştirebiliriz. Bu amaca daha hızlı ulaşmak için illerimizin ve ilçelerimizin rekabetçiliğini, sanayileşme oranını, üretim, istihdam ve ihracat potansiyellerini daha da artırmalıyız" dedi.

Akbank olarak Eskişehir'in yüksek potansiyelinin ve ülke ekonomisindeki yerinin farkında olduklarını dile getiren Binbaşgil, şunları kaydetti:

"Eylül itibariyle ildeki kredi hacmimiz yaklaşık 600 milyon liraya, mevduat toplamımız ise yaklaşık 410 milyon liraya ulaştı. Eskişehir'in dış ticaretinin finansmanındaki hacmimiz de 300 milyon dolara yükseldi. Ancak Akbank olarak Eskişehir'in daha da büyümesi için desteğimizi artırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Akbank'ın Eskişehir'deki 120 bine yakın müşterisine Eskişehir Bölge Müdürlüğü, 7 şube ve 40 dolayındaki ATM'nin yanı sıra 120 civarındaki Akbank çalışanı ile hizmet verdiğini kaydeden Hakan Binbaşgil, Eskişehir Ticaret Odası ile imzalanan protokole ilişkin olarak ildeki işletmelerin yatırımlarına, faaliyetlerine ve dış ticaret işlemlerine daha fazla destek olmayı amaçladıklarını kaydetti.

Binbaşgil, "Eskişehir Ticaret Odası ile ildeki ticari işletmelerin her türlü ihtiyaçlarına rekabetçi koşullar ile özel finansal çözümler sağlayan protokoller imzaladık. Müşterilerimizi ve işletmeleri sağladığımız bu avantajlardan yararlanmaları için şubelerimize bekliyoruz" dedi.

Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan da büyümeyi sürdürmek için üretmeye, üretmek için yatırıma, yatırım için de üyelerinin kredi desteğine ihtiyacı olduğunu, bu anlamda Akbank'ın, üyelerine sunacağı kredi imkanlarının çok yararlı olacağına inandığını ifade etti.

-Protokol detayları-

Akbank, protokol çerçevesinde, Eskişehir Ticaret Odası üyelerine Aidat Tahsilat Sistemi, bankacılık işlemlerinde avantajlar içeren KOBİ Destek Paketi, Taksitli Ticari Krediler, Ticari İşyeri Kredileri, Gayrinakdi Kredileri ve dış ticaretin finansmanı amacıyla kredi imkanları sunacak.

Anlaşma kapsamında, KOBİ Destek Kredisi'nden yararlanarak, Ticari Artı Para Kredisi ile Ticari Kredi Kartı kullanan tüm KOBİ'ler 3 ay boyunca birçok avantaja sahip olacak.

150 bin liraya kadar KOBİ Destek Kredisi kullanan müşteriler, Akbank şubelerinden 10 adet havale, 10 adet EFT, 10 adet çek tahsilatı ile internet şubesinden sınırsız havale ve EFT işlemini ücretsiz gerçekleştirebilecek ve 10 yapraklı çek karnesine vergi hariç ücretsiz sahip olacak. Ayrıca Akbank POS hizmetini kullanmaya başlayanlardan da POS hizmet ücreti alınmayacak.

150 bin lira üzeri KOBİ Destek Kredisi kullanan müşteriler ise Akbank şubelerinden 20 adet havale, 20 adet EFT, 20 adet çek tahsilatı ile internet şubeden ise sınırsız havale ve EFT işlemini ücretsiz yapabilecek ve 25 yapraklı çek karnesine vergi hariç ücretsiz sahip olabilecek. Ayrıca, Akbank POS hizmetini kullanmaya başlayanlardan da POS hizmet ücreti alınmayacak.

Eskişehir Ticaret Odası üyeleri, aidat ödemelerini de Akbank şubelerinden ya da hesaplarından verecekleri otomatik ödeme talimatı ile gerçekleştirebilecek.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Başkan Suzan Sabancı Dinçer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement