Dalyan'da Balıkta Bereketli Sezon - Son Dakika
Ekonomi

Dalyan'da Balıkta Bereketli Sezon

Dalyan\'da Balıkta Bereketli Sezon

DALKO Yönetim Kurulu Başkanı, bereketli bir sezon geçirdiklerini dile getirip, tesislerinde günde 5 tona yakın balık işlediklerini söyledi.

25.02.2013 11:52  Güncelleme: 11:59

Muğla'nın Ortaca İlçesi'nde faaliyet gösteren Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi'nin (DALKO) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Aktaş, bereketli bir sezon geçirdiklerini dile getirip, tesislerinde günde 5 tona yakın balık işlediklerini kaydetti.

DALKO Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Aktaş, Dalyan Kanalı'nda bu sezon balık bereketi yaşandığını ifade etti. Tesislerinde, balıkları işlendikten sonra İzmir, Antalya, Mersin ve Adana gibi kentlere gönderdiklerini dile getiren Aktaş, günlük 5 tona yakın balık işlediklerini, bunun zaman zaman 10 tona kadar çıktığını belirtti. Aktaş, "Bereketli bir sezon geçiriyoruz. Yılbaşından itibaren pazarımız biraz açıldı. Günlük 5 tona yakın balık çıkartıyoruz. Doğa şartları uygun olursa bu 10 tona kadar da çıkabiliyor. Dalyanlarımızda 200 tonun üzerinde balığımız var. Bunları da en kısa zamanda işlemeyi düşünüyoruz çünkü durdukça balığımız zayıflar onun için bir an önce pazara sevk edip paraya çevirmemiz lazım" dedi.

UCUZ BALIK

Aktaş, pazar sıkıntılarının olmadığını kaydetti. Aktaş, "Şu an pazar sıkıntımız yok, balığımızı zaten ucuza veriyoruz. Toptan alımlarda kilogramı 3 liradan veriyoruz. Ayrıca ilçelerimizde perakende satış yerlerimiz bulunuyor. Bu şubelerimizde balığın kilogramını 5 liraya satıp, halkımıza ucuz balık yediriyoruz. Halkımıza en ucuz ve doğal balığı kooperatifimiz sağlıyor" diye konuştu. - Muğla/ Ortaca

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Dalyan'da Balıkta Bereketli Sezon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement