Denizi Olmayan Gaziantep'e Tersane Kurdu - Son Dakika
Ekonomi

Denizi Olmayan Gaziantep'e Tersane Kurdu

Denizi Olmayan Gaziantep\'e Tersane Kurdu

Gaziantep ile Şanlıurfa sınırındaki Fırat Nehri'nde tekne turizminin yaygınlaştırmayı amaçlayan iş adamı Mehmet Baharoğlu, 5 milyon liralık yatırımla tersane kurdu.

05.11.2015 15:50  Güncelleme: 16:10

Gaziatepli iş adamı Mehmet Baharoğlu, denizi olmayan kente 5 milyon liralık yatırımla tersane kurdu. Baharoğlu, 50 bin metrekare alan üzerine kurduğu tersanede sadece baraj göllerinde kullanılabilecek tekne imalatına başladı.

ÇEVRECİ TEKNE İMALATI

Tekstil sektöründe faaliyet gösteren işadamı Mehmet Baharoğlu, Gaziantep ile Şanlıurfa sınırındaki Fırat Nehri'nde tekne turizminin yaygınlaşması amacıyla uzun araştırma yaptıktan sonra kentte tersane kurmaya başladı. 5 milyon liralık yatırımla 50 işçinin çalıştığı tersanede, baraj gölü ve tatlı sularda kullanılabilecek yıllık 200 tekne üretilebilecek. Baraj göllerinde turizmin gelişmesiyle tekne ihtiyacının ortaya çıkacağını, bunu görünce sektöre yöneldiğini anlatan işadamı Baharoğlu, Avrupa standartlarına uygun tatlı suları kirletmeyecek çevreci tekne imalatı için tersane kurduğunu söyledi.

5 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Gaziantep'in denizi olmamasına rağmen Fırat nehri ve bölgedeki diğer tatlı su kaynağı ve baraj gölleri için tekne üretmeyi kararlaştırdığını anlatan Baharoğlu, şöyle dedi: "Uzun süren araştırmaların ardından sektöre girdik ve 5 milyon liralık yatırımla tersaneyi kurduk. Şu an çevreci olarak nitelediğimiz tekneleri üretiyoruz ve test aşamalarından geçirdikten sonra baraj göllerimizde hizmete alacağız."

BOYLARI 24 METREYİ BULUYOR

Türkiye'de 540 baraj gölü ve tatlı su kaynağı bulunduğunu ve bunlarda ürettikleri teknelerin hizmet verebileceğini anlatan Baharoğlu, teknelerinin çevreye duyarlı olduğunu ve istenilen talebi de karşılayabileceklerini belirterek şöyle konuştu:

"Burada yatırım yaparak tekne yapımına karar verdik. Bunu yaparken de ürettiğimiz teknelerin çevreci olmasını istedik. Normalde tekneler suyu alır egzoz soğutmasıyla suya bırakır. Şimdi yeni çıkan kanunda suyu egzozdan attırmıyor, kalorifer sistemi gibi geri dönüş sistemi ile zararsız hale getiriyoruz. Yani su kirlenmiyor çevreci tekne üretmeye başladık. Bunu teknelerimizi 540 tane tatlı su barajları ve göletleri var, buralara vereceğiz. Şu anda seri üretim için kalıplar çıkarıyoruz. 6 kişilikten 100 kişi kapasiteli 24 metre uzunluğunda tekne üretiyoruz. Yine gelen talepler doğrultusunda Osmanlı'yı anımsatan saltanat kayıkları ile viking kayıkları da yapıyoruz."


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Denizi Olmayan Gaziantep'e Tersane Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Irmak: evin içinde de gemi yapıldı ama dışarı çıkartamadılar :D 1 0 Yanıtla
  • haskürt: işçinin parasıyla yapıyor iş adamıymış palavra antep fabrikatörleri işçini hakkı ha.... olsun 1 0 Yanıtla
  • denyo desem o bile degilsin : isidmis sirf safsata 0 0 Yanıtla
  • Adiyaman huzur sehri: LAN hainler isid silah aldida teknemi kaldi antep burasi daima akilci yatirim yapar baskalari gibi payona kazinoya yatirim yapmaz üretimle var üretim hemen arjasinda isid varmis 0 0 Yanıtla
  • Gaziantep: Asıl cahil sensin Gaziantep te son 10 yıldır bazı bölgeler de su sporu bile yapılıyor saklı cennet demişlerdi hatta bilmeden konuşma show tv bile yayınladı kaç defa 0 0 Yanıtla
  • Adam: Yılda 200 tane üretecekmiş , bir yıl sonra tüm nehir tekne dolar kapasite biter tesis işsiz kalır beyinsiz yatırımcı 0 0 Yanıtla
  • Talat orhan: İnsanlar üretim yapıyor bu bölğenin insanları başkaları gibi sırtını devlete dayamıyor helal olsun gazianteplilere 0 0 Yanıtla
  • Adam: Bir yıl sonra Fırat tekne dolar tesis atıl hale gelir beyinsiz yatırımcı 0 0 Yanıtla
  • Evlad-ı osmanlıtürk: Akp fatma şahin süper yaptı 0 0 Yanıtla

Advertisement