Ekonomi Bakanlığı'nın Tarife Kontenjanı Tebliğleri - Son Dakika
Ekonomi

Ekonomi Bakanlığı'nın Tarife Kontenjanı Tebliğleri

Ekonomi Bakanlığı\'nın Tarife Kontenjanı Tebliğleri

Ekonomi Bakanlığı'nın bazı ürünlerin ithalatında uygulanacak tarife kontenjanlarına ilişkin tebliğleri yayımlandı.

22.01.2014 10:10

Ekonomi Bakanlığı'nın bazı ürünlerin ithalatında uygulanacak tarife kontenjanlarına ilişkin tebliğleri yayımlandı.

Ekonomi Bakanlığı'nın, arka ışık ünitelerinin imalinde kullanılan LED diyotlu baskılı devre kartlarının ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Arka ışık ünitelerinin imalinde kullanılan LED diyotlu baskılı devre kartlarının ithalatında açılan tarife kontenjanının dağıtım yöntemi ile başvuru ve kullanım usul ve esaslarının düzenlenmesini kapsayan tebliğe göre, "8529.90.92.00.00" veya "9405.40.39.00.00" gümrük tarife istatistik pozisyonlu (G.T.İ.P.) "Yalnız LED diyotlu baskılı devre kartı: Prizmalar/lensler ile donatılmış olsun ya da olmasın, bağlayıcı(lar) ile donatılmış olsun ya da olmasın, 85.28 başlığındaki ürünlerin arka ışık ünitelerinin imaline mahsus" isimli madde için açılan 16 milyon adetlik tarife kontenjanının dağıtımı, sadece söz konusu maddeyi üretimlerinde kullanan sanayicilere talep toplama yöntemiyle yapılabilecek.

Tarife kontenjanından faydalanabilmek için, sanayicilerin, bu tebliğin yayımı tarihinden itibaren 10 iş günü içerisinde tebliğin ekinde yer alan diğer belgelerle birlikte Ekonomi Bakanlığına (İthalat Genel Müdürlüğü) başvurmaları gerekiyor. Talep edilen toplam miktar, tespit edilen tarife kontenjanı miktarına eşit veya daha az olması durumunda talepler tam olarak karşılanacak. Düzenlenecek ithal lisansları 31 Aralık 2014 (31 Aralık 2014 dahil) tarihine kadar geçerli olacak.

Ekonomi Bakanlığı'nın klimaların üretiminde kullanılan kompresörlerin ithalatında tarife kontenjanı uygulanmasına ilişkin tebliğine göre de "8414.30.81.90.00" G.T.İ.P. kodlu, "Diğerleri" isimli madde için açılan 450 bin adetlik tarife kontenjanının dağıtımı, sadece söz konusu maddeyi üretimlerinde kullanan sanayicilere talep toplama yöntemiyle yapılacak.

Tarife kontenjanından faydalanmak isteyen sanayicilerin, söz konusu tebliğin yayımı tarihinden itibaren on iş günü içerisinde, ilgili belgelerle birlikte Ekonomi Bakanlığına (İthalat Genel Müdürlüğü) başvurmaları gerekiyor. Düzenlenecek ithal lisansları 31 Aralık 2014 (31 Aralık 2014 dahil) tarihine kadar geçerli olacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Ekonomi Bakanlığı'nın Tarife Kontenjanı Tebliğleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement