Expo Yürütme Komitesi'nin İstifası - Son Dakika
Ekonomi

Expo Yürütme Komitesi'nin İstifası

Expo Yürütme Komitesi\'nin İstifası

31.05.2012 - İzmir Ticaret Borsası (İZTB) ve Vadeli İşlemler Opsiyon Borsası (VOB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, EXPO 2020 Yürütme Komitesi'nden istifasına ilişkin, "Vali Bey'in takdiri oldu."

31.05.2012 20:49

31.05.2012 - İzmir Ticaret Borsası (İZTB) ve Vadeli İşlemler Opsiyon Borsası (VOB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, EXPO 2020 Yürütme Komitesi'nden istifasına ilişkin, "Vali Bey'in takdiri oldu. Görevi durduk yerde bırakmış değiliz" dedi.

İzmir Ticaret Borsası Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı, Meclis Başkanı Halit Kaya yönetiminde gerçekleştirildi.

Işınsu Kestelli, toplantıda yaptığı konuşmada, küresel ekonominin zayıf görünümünü sürdürdüğünü belirtti. IMF'nin dünya ekonomisinin 2012 büyüme tahminini yüzde 3,5 olarak revize ettiğini hatırlatan Kestelli, Yunanistan'dan sonra İspanya'nın da borç krizine girme ihtimalinin can sıkmaya devam ettiğini ifade etti.

Kestelli, Türkiye'nin 62,7 milyar dolarlık tarımsal üretimiyle dünyada yedinci sırada yer aldığını anımsatarak, "Ancak tarımda potansiyelimiz kadar büyümediğimiz çok açık. Tarımın milli gelire katkısı bugün itibariyle yüzde 8'lerde" diye konuştu.

Hükümetin tarımsal desteklerden arazi toplulaştırılmasına kadar birçok çalışmasını takdirle karşıladıklarını dile getiren Kestelli, tarımın Türkiye'nin büyümesine katkısının daha fazla olması gerektiğini vurguladı.

Pamuk gibi stratejik ürünlerde yüz binlerce üretici ve tüccarın uluslararası spekülatif hareketler karşısında savunmasız olduğunu olduğunu söyleyen Kestelli,

"Tarımda dünyanın yedi büyük ülkesinden biriysek, fiyat oluşumundan karar alma süreçlerine kadar her alanda faktör olmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

İzmir'in Türkiye'nin ikinci büyük tarım kenti olduğunu, ancak tarımsal desteklerden yararlanma konusunda çok geride kaldığını savunan Kestelli, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı'nın altıncı dönem çağrı ilanının deklare edildiğini, İzmir'in de bu program kapsamındaki desteklere dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

-EXPO 2020 Yürütme Komitesi'nden istifası-

Toplantının ardından gazetecilerin EXPO 2020 Yürütme Komitesi'nden istifası hakkındaki sorularını yanıtlayan Kestelli, istifa gerekçelerini ve sorunlarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a anlattıklarını ifade etti.

Kestelli, Bakan Yıldırım ile EXPO organizasyonundaki görevine dönme konusunu görüşmediklerini dile getirerek, "Hangisi hayırlısıysa o olsun. Geri dönme konusunda konuşmadık. Bir takım şeyler oldu. Vali Bey bizi çağırdı. Vali Bey'in takdiri oldu. Görevi durduk yerde bırakmış değiliz" diye konuştu.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Expo Yürütme Komitesi'nin İstifası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement