Finansal Kurumlar Birliği" - Son Dakika
Ekonomi

Finansal Kurumlar Birliği"

Finansal Kurumlar Birliği"

Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Özger: "Finansal kiralamanın, faktoringin ve finansman şirketlerinin sesi artık daha yüksek çıkacak.

27.02.2014 16:39

Finansal kiralama (leasing), faktoring ve finansman şirketleri, Finansal Kurumlar Birliği çatısı altında toplandı.

Finansal Kurumlar Birliği'nin tanıtım toplantısında konuşan Başkan Osman Zeki Özger, birlik olarak Türkiye'de banka dışı finansal sektörün toplam ekonomideki payının arttırılması için çalışacaklarını vurguladı.

Özger, Birlik üyelerinin toplamda 119 milyar liranın üzerinde gerçekleştirilen finansal işlem hacmini temsil ettiğini belirterek, üç sektörün reel sektöre toplamda yaklaşık 60 milyar liralık kısa ve orta vadeli ticari ve tüketici finansmanı ile uzun vadeli yatırım finansmanı sağladığını kaydetti.

Finansal Kurumlar Birliği'nin 33 finansal kiralama, 76 faktoring ve 13 finansman şirketi olmak üzere toplam 122 finansal kurumdan oluştuğunu aktaran Özger, şunları kaydetti:

"Temsil ettiğimiz sektörlerimizin Türk finans sektörü içindeki payı aktif bazında bakıldığında yüzde 3,7. Bu rakamı artırmak için var gücümüzle çalışacağız. Bilançonun aktif kaleminde yer alan hemen hemen tüm işlemlerde biz varız. Finansal kiralama ile yatırımları finanse ediyoruz. Faktoring ile ticaretin finansmanında önemli bir rol oynuyoruz. Finansman şirketlerimizle de tüketici ve KOBİ'lere hizmet veriyoruz. Ülkemizdeki finansman kaynaklarını çeşitlendirmeyi, üyelerimizce sağlanan alternatif finansman olanaklarını yaygınlaştırmayı, ayrıca çeşitli sektörlerle üyelerimiz arasındaki karşılıklı anlayış ve işbirliğini geliştirmeyi, sektörümüzdeki uygulamalarda standardizasyonu sağlamayı ve eğitim faaliyetlerini düzenlemeyi hedefliyoruz."

Özger, finansal kiralama sektörünün Aralık 2013 dönemi itibariyle aktif büyüklüğünün yaklaşık 28 milyar lira olduğu bilgisini vererek, 2013 yılında 14 milyar liralık işlem hacmi gerçekleştiğini dile getirdi - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Finansal Kurumlar Birliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement