Fransız Bakan Nutella İçin Söylediklerinden Özür Diledi - Son Dakika
Ekonomi

Fransız Bakan Nutella İçin Söylediklerinden Özür Diledi

İtalya'nın en popüler ürünlerinden Nutella'nın küresel ısınmaya yol açtığını söyleyip İtalyanları kızdıran Fransa Ekoloji Bakanı, tepkiler üzerine özür diledi.

18.06.2015 10:00  Güncelleme: 10:01

Segolene Royal bir televizyon kanalına verdiği röportaj sırasında, Nutella'nın hammaddelerinden biri olan palmiye yağının üretimi için ormanların yok edildiğini söylemiş ve "Nutella yemeyi bırakmalıyız" demişti. Royal, Nutella'yı üreten Ferrero şirketini başka hammadeler kullanmaya çağırmıştı.

ÖZÜR DİLEDİ
İtalya'dan bu sözlere tepki gelmesi üzerine ise Royal, Twitter'da bir mesaj yayımladı ve "Nutella hakkındaki polemik için binlerce özür. İleri doğru atılan adımların vurgulanması gerektiği konusunda hemfikirim" dedi.

FİRST-LADY, NUTELLA'LI KREPLE YANIT VERDİ

Fransa Ekoloji, Sürdürülebilir Kalkınma ve Enerji Bakanı Segolene Royal'in Nutella yenmemesi çağrısı yapması İtalya'da hem Nutella severleri hem de hükümeti kızdırmıştı. Nutella, Twitter'da en çok konuşulan konulardan biri olurken, İtalya Çevre Bakanı Gian Luca Galletti de Royal'e Twitter'dan karşılık vermiş ve "İtalyan ürünlerini rahat bırakın!" demişti.

ŞİRKETTEN KARŞI AÇIKLAMA

Nutella'yı üreten Ferrero şirketi de palmiye yağını sorumlu şekilde ürettiklerini açıklamıştı.

Royal, kendi ülkesindeki "Sürdürülebilir Palmiye Yağı Birliği" isimli endüstri kuruluşu tarafından da eleştirildi. Birlik, yiyecek firmalarının çevresel kaygıları giderecek adımlar attığını belirtti.

Başbakan Matteo Renzi'nin karısı Agnese Landini'nin, kızı Ester ile birlikte Milano'daki Expo fuar alanını ziyareti sırasında Nutella'lı krep yemesi de Royal'e cevap olarak yorumlandı.

Fransız Bakan Nutella İçin Söylediklerinden Özür Diledi

Son Dakika Ekonomi Fransız Bakan Nutella İçin Söylediklerinden Özür Diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • haluk ist.: olsun bizim misler gibi torkumuz var.sahip cıkalım.hemde 800 ciftcinin ortaklığı.. 63 3 Yanıtla
  • GS****: TORKUNUN KİNİ YİYİN GERÇEK PANCAR ŞEKERİ... 42 2 Yanıtla
  • misafir: Evet arkadaşlar kesinlikle Torkuya sahip çıkalım 40 2 Yanıtla
  • eve yandas guruplarin konya torku: akp nin yandas gurubu konya torku devletin parasiyla kurulmus bir kurum neymis devlet destekli kredi bu paralarin faizi yok ama devlet oduyor faizini 7 23 Yanıtla
  • haan: bizim.ulkerimiz etimiz torkumuz var yeter bize 28 1 Yanıtla
  • hanedan: israil lobisi iş başında 19 4 Yanıtla
  • Hakko: Sen torku banada yı dene nutelleya veda O fındık kokusu taze şeker pancarından birde Konyalıyım diye söylemiyom akedeş 15 2 Yanıtla
  • efe: Palm yağı elde etmek için ormanları yok ediyorlar. İstedikleri kadar sorumlu üretiyoruz desinler doğanın canına okuyorlar. Yetiştirildiği ülkeler bilinçsiz olduğu için onlarda para kazanıyoruz diye seviniyorlar. Fakat arka planda yağmur ormanları yakılıp yıkılıp yerine palmiye ekiliyor. Onlarca hayvan türü doğal yaşamlarından ediliyor sürülüyor hatta haşere muamelesi görüp eziliyor öldürülüyor yok ediliyor.. 7 2 Yanıtla
  • Bülent Ecevit : Torku kimin Seydişehir'de ama kombassan işbirliğimi herkesi soydu kombassan 4 4 Yanıtla
  • ....: torku ne la tadı tuzy ok iğrenç. nutella mk en babası eline su dökemezsiniz. 0 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement