"Toplum Olarak Devletten Birçok Şey Bekliyoruz" - Son Dakika
Ekonomi

"Toplum Olarak Devletten Birçok Şey Bekliyoruz"

"Toplum Olarak Devletten Birçok Şey Bekliyoruz"

Gaziantep Valisi Ata, "Toplum olarak devletten birçok şey bekliyoruz. Başta asayiş, güvenlik, adalet, eğitim ve sağlık hizmetlerini istiyoruz." dedi.

24.02.2014 21:40  Güncelleme: 22:35

Gaziantep'te kurumlar vergisi rekortmenleri için ödül töreni düzenlendi.

Vali Erdal Ata, törende yaptığı konuşmada, vergi sisteminin toplumun tüm kesimleri için önemli olduğunu söyledi.

Devletten beklenen hizmetin vergiler aracılığıyla gerçekleştirilebileceğine dikkati çeken Ata, şunları kaydetti:

"Toplum olarak devletten birçok şey bekliyoruz. Başta asayiş, güvenlik, adalet, eğitim, sağlık ve birçok altyapı hizmetlerini istiyoruz. Devletin bunları yapabilmesi için her vatandaşından kazancı oranında mutlaka vergi almak zorunda. Eğer bunlar layıkıyla toplanabilirse o zaman devletten beklediğimiz hizmetleri layıkıyla alma şansına sahip olacağız."

Vergi Dairesi Başkanı Çember

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember ise 2013 yılında 2 milyar 473 milyon lira vergi tahsilatı sağladıklarını söyledi.

Çember, önceki yıla oranla Gaziantep'in yüzde 17,93'lük vergi geliri artışıyla ülke ortalamasının üzerinde yer aldığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından en fazla kurumlar vergisi tahakkuk eden Gülsan Sentetik Dokuma, Şölen Çikolata, Sanibey Barajı, Çimko Çimento, Royal Halı, Çiltuğ Isı, Tektuğ Elektrik, Temko İthalat İhracat Pazarlama, Primer Tıp Merkezi ve Zeki Mensucat firmalarının yetkililerine teşekkür plaketi verildi.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve davetliler katıldı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 'Toplum Olarak Devletten Birçok Şey Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement