Geleceğe Yön Verecek Liderler YGA Zirvesi'nde Buluştular - Son Dakika
Ekonomi

Geleceğe Yön Verecek Liderler YGA Zirvesi'nde Buluştular

Geleceğe Yön Verecek Liderler YGA Zirvesi\'nde Buluştular

Bu yıl yedincisi düzenlenen YGA Zirvesi, 29 Kasım tarihinde Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda gerçekleştirildi.

02.12.2014 16:41  Güncelleme: 16:47

188 farklı ünversiteden gelen 53.000 başvuru arasından, liderlik potansiyelleri göz önünde bulundurularak seçilen 2.000 üniversite öğrencisi, bu yıl da günümüz liderlerinin başarı hikayelerinden beslenerek kendilerini geliştirme fırsatı buldular.

Sosyal bilinçli liderler yetiştirmek vizyonuyla 2000 yılında uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye'de kurulan Young Guru Academy, Liderlik Okulu'nun ilk basamağı olan YGA Zirvesi'nin yedincisini, 29 Kasım 2014 tarihinde İstanbul'daki Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirdi. Başvuru sayısının geçen yıllara oranla büyük artış gösterdiği zirveye bu yıl, Türkiye'deki 188 farklı üniversiteden toplam 53.000 üniversite öğrencisi başvurdu.

Başvurular arasından yapılan ön eleme sonucunda söz konusu zirveye katılmaya hak kazanan 2.000 üniversite öğrencisi, 29 Kasım'da Türkiye'nin dört bir yanından İstanbul'a gelerek, yeni yüzyılın liderlik anlayışını kendi alanlarında marka olmuş değerli YGA konuşmacılarından dinleme imkanı buldu.

2014 YGA Liderlik Zirvesi'nde konuşmacı olan isimler arasında Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, Harvard & MIT & Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Toner, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Evyap Yönetim Kurulu Başkan Vekili Cem Kozlu, Yapı Kredi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cihangir Kavuncu, LCW Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici ve YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman gibi isimler dikkat çekti.

Gençlerin daha iyi bir dünya için kurdukları hayalleri, sosyal sorumuluk projelerine dönüştürerek hayata geçirmelerini ve bu sayede liderlik özelliklerini geliştirmelerini sağlayan YGA, söz konusu zirveye katılan 2.000 üniversite öğrencisi tarafından, organizasyon sonrasında doldurulan formları değerlendirecek ve liderlik potansiyeline sahip olan 1.000 öğrenci ile yüzyüze mülakatlar gerçekleştirecek. Liderlik Okulu seçmelerinin son aşaması olan bu mülakatlar sonucunda; 250 üniversite öğrencisi, liderlik kabiliyetlerini sahada geliştirme fırsatı bulacakları YGA Liderlik Okulu'na katılmaya hak kazanacaklar.

YGA'lı liderler tarafından bugüne kadar geliştirilen ve hayata geçirilen sosyal sorumluluk projeleri arasında, GSMA 2014 Mobil Dünya Kongresi'nde gerçekleştirilen Global Mobil Ödülleri'nde "Toplumsal ve Ekonomik Gelişme" kategorisi "En iyi Mobil Ürün-Uygulama" başlığında dünya birinciliğine layık görülen "Turkcell Hayal Ortağım" projesi ile Anadolu Liderlerini Keşfediyor ve Oku Düşün Paylaş projeleri dikkat çekiyor.

Bu yıl Arçelik, Evyap, TEB, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Turkcell, Yapı Kredi Bankası ve Özyeğin Üniversitesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen YGA Zirvesi ile ilgili detaylı bilgiye www.yga.org.tr web sitesinden ulaşılabilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Geleceğe Yön Verecek Liderler YGA Zirvesi'nde Buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement