Gittigidiyor.com'dan Stop Motion Reklam Filmi - Son Dakika
Ekonomi

Gittigidiyor.com'dan Stop Motion Reklam Filmi

Gittigidiyor.com\'dan Stop Motion Reklam Filmi

Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi eBay’in Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com’un Türkiye’de ilk kez stop motion tekniğiyle çekilen yeni reklam filmi yayına girdi.

05.11.2013 14:14

Türkiye’nin en işlek alışveriş merkezi GittiGidiyor.com, Türkiye’de ilk kez stop motion tekniğiyle çekilen reklam filmini tanıttı. Toplam 60 kişilik bir ekibin 3 gün süren yoğun çalışmasıyla tamamlanan filmde, yaklaşık bin kare fotoğraf kullanıldı. Stop motion tekniğiyle çekilen filmde yer alan tüm fotoğraflar, objelerin ve oyuncuların her karede yer değiştirmesiyle oluşturuldu. Her saniyesi için 20 kare fotoğrafın ve yaklaşık 250 ürünün kullanıldığı reklam filminin müziğini ise Yasemin Mori besteleyip seslendirdi. GittiGidiyor.com ayrıca, alıcılarla satıcılar arasında kurduğu bağ sayesinde kazandığı “artı değer”i simgeleyen yeni logosunu da tanıttı. Yeni logo, birbirine geçmiş yapısı ile modern, basit ve inovatif bir şekilde, almayı ve satmayı daha keyifli bir hale getiren yeni GittiGidiyor.com’un her an her yerde, birlikte ticaret için bir araya getirdiği alıcıları ve satıcıları temsil ediyor; ayrıca almayı ve satmayı daha keyifli hale getiren yeni GittiGidiyor’u yansıtıyor. GittiGidiyor.com Genel Müdürü Cenk Angın, yeni logo hakkında şunları söyledi: “Günümüz dijital teknolojisi, hayatımızı ve alışkanlıklarımızı değiştirirken yeni fırsatları da beraberinde getiriyor. Artık her şey çok daha hızlı ve dinamik ilerliyor. Biz, alıcılarla satıcılar arasında kurduğumuz bağ ile hayatlarına ‘artı değer’ katıyoruz. Hızla büyümemizi de bu anlayışa borçluyuz. Yenilenen logomuz da bu artı değeri ve eBay Inc ile olan organik bağımızı vurguluyor.”

Türkiye’yi eBay Avrupa sıralamasında ilk 3 ülke arasına taşımayı hedeflediklerini de açıklayan Angın, “Türkiye bugün, eBay Avrupa sıralamasında Almanya, İngiltere, İtalya ve Fransa’dan sonra 5. sırada yer alıyor. Biz sürdürülebilir başarımızla bu konumumuzu 3. sıraya taşımayı hedefliyoruz.”

Angın, GittiGidiyor’daki ürün çeşitliliğini, yenilik hissini ve dinamizmini verebilmek için Türkiye’de ilk defa bir reklam filminde stop motion tekniği kullanıldığını söyledi

REKLAM FİLMİNİN HİKAYESİ

Uzun soluklu bir post prodüksiyon aşamasının ardından toplam 39 saniye ile son halini alan reklam filminin açılış planında kurulan dekor ve yerleştirilen çimler teker teker kaldırılarak fotoğrafları çekildi. Ardından uçarak gelen oyuncu için sete bir vinç sistemi kuruldu ve yeşil iplere asılı oyuncu, vinç yardımıyla havaya kaldırıldı. Daha sonra ipler silindi ve oyuncunun kusursuzca havadan süzülerek yere iniyormuş gibi görünmesi sağlandı.

Ev içindeki planda ise bisiklet kullanan oyuncuya hareket ediyormuş etkisi verebilmek için tüm dekor her karede 10 santim sağa hareket ettirilerek çekilen fotoğraflar kullanıldı. Saç, makyaj ve kostüm departmanlarının özenli çalışmasının ardından çok sayıda kostüm ve aksesuar kullanılarak kıyafetlerin değiştiği kareler çekildi. Mutfak planında yine mutfak dolapları ve mutfak ürünleri her karede değiştirilerek tek tek fotoğraflandı. Set aşamasında toplam 6 bin 594 fotoğraf çekildi.

GİTTİGİDİYOR HAKKINDA

43 ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en büyük elektronik ticaret şirketi eBay’in Türkiye iştiraki GittiGidiyor.com’da, 9.5 milyonun üzerinde kayıtlı üye, ayda 27 milyonun üzerinde ziyaretçi, 12.5 milyonun üzerinde tekil ziyaretçi ve 5 milyondan fazla anlık satış fırsatı mevcut.

GittiGidiyor.com, 3 ortaklı bir şirket olarak kuruldu ve 5 Şubat 2001’de yayın hayatına başladı. 2007 yılında dünyanın en büyük e-ticaret sitesi eBay, GittiGidiyor’a ortak oldu. Bu stratejik ortaklık ve karşılıklı bilgi transferiyle GittiGidiyor, hizmet çeşitliliğini artırdı. 2011 yılı Mayıs ayında eBay, yaptığı satın alma ile ortağı olduğu GittiGidiyor’un yüzde 93’üne sahip oldu.

Türkiye’de e-ticaret sektörünün gelişmesine öncülük eden sitede, aylık ortalama 750 bin adet satış gerçekleşiyor; yani 3 saniyede 1 ürün satılıyor. GittiGidiyor.com, kurulduğu günden bu yana Sıfır Risk sistemiyle 30 milyon adet ürün satışının gerçekleşmesini sağladı. GittiGidiyor için özel olarak tasarlanan iOS ve Android mobil telefon uygulamaları ve mobil site yenilendi, iPad uygulaması hayata geçti. Android tablet uygulaması ise çok yakında hayata geçiyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Gittigidiyor.com'dan Stop Motion Reklam Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement