Her Yıl 1 Milyon Hektar Arazi Toplulaştırılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Her Yıl 1 Milyon Hektar Arazi Toplulaştırılıyor

Her Yıl 1 Milyon Hektar Arazi Toplulaştırılıyor

Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, her yıl 1 milyon hektar arazinin toplulaştırıldığını söyledi.

24.05.2013 16:21  Güncelleme: 16:46

Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, 2009 yılından bu yana hızlandırılan çalışmalar kapsamında her yıl 1 milyon hektar arazinin toplulaştırıldığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Tarım Reformu Genel Müdürlüğü'nce başlatılan arazi toplulaştırma çalışmaları bilgilendirme toplantısı Gaziantep'te yapıldı. Tuğcan Otel'de düzenlenen ve 2 gün sürecek toplantıya; Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, Tarım Reformu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Dr. Adil Nas, firmalar ve çiftçiler katıldı.

Tarım Reformu Genel Müdürü Gürsel Küsek, 2009 yılından itibaren arazi toplulaştırma çalışmalarının hızlandırıldığını söyledi. 5 yıl içerisinde 5,5 milyon hektar arazinin toplulaştırıldığını belirten Küsek şöyle konuştu:

"Arazi toplulaştırma çalışmaları Türkiye'de hızlandırıldı. Geçmişte yıllık 10 bin hektar gibi küçük alanlarda arazi toplulaştırması yapılırken, 2009 yılından bu yana yıllık 1 milyon hektarlık alanda arazi toplulaştırması yapılıyor. İkinci olarak arazi toplulaştırması; çok katılımcı bir projedir. Yani şehir halkını, kara yollarını, köy yollarını, sulamayı, çiftçilerimizi, her kesimi ilgilendiren bir proje. Böylesi katılımcı ve büyük ölçekli bir projenin kesinlikle sıkı bir koordinasyon içerisinde sürdürülmesi gerekiyor. Bu koordinasyonun sağlanabilmesi adına biz, yapımcı firmalar, kurum görevlileri, danışman firmamız ve diğer paydaşlarımızla ortak akıl toplantısı yaparak işlerin daha koordineli yürümesini sağlıyoruz. 2009'dan bu yana ihale ettiğimiz alanın toplamı; kabaca 5 buçuk milyon hektardır. Bunun 3 milyon hektar kadarı tamamlandı, diğer alanlarda ise çalışmalar devam ediyor."

2 gün sürecek toplantıda; arazi toplulaştırma projeleri ve müşavirlik hizmetleri ile ilgili bilgiler verileceği kaydedildi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Her Yıl 1 Milyon Hektar Arazi Toplulaştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement