Karadeniz'in Antik Çağ Başkenti Sinop, Emıtt Fuarı'nda Tanıtılacak - Son Dakika
Ekonomi

Karadeniz'in Antik Çağ Başkenti Sinop, Emıtt Fuarı'nda Tanıtılacak

Karadeniz\'in Antik Çağ Başkenti Sinop, Emıtt Fuarı\'nda Tanıtılacak

Karadeniz'in antik çağ başkenti olan ve ünlü filozof Diyojen'in yaşadığı Sinop, bu yıl 9-12 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP'ta düzenlenecek 16 Karadeniz'in antik çağ başkenti olan ve ünlü filozof Diyojen'in yaşadığı Sinop, bu yıl 9-12...

04.02.2012 13:04

Karadeniz'in antik çağ başkenti olan ve ünlü filozof Diyojen'in yaşadığı Sinop, bu yıl 9-12 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP'ta düzenlenecek 16 Karadeniz'in antik çağ başkenti olan ve ünlü filozof Diyojen'in yaşadığı Sinop, bu yıl 9-12 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP'ta düzenlenecek 16. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) tanıtılacak. Fuara, Türkiye'den 150'nin üzerinde il ve belde, kalkınma ajansları, seyahat acenteleri, tur operatörleri, oteller ve 60'ın üzerinde ülkeden bakanlık ve temsilcileri katılacak.

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yaptığı açıklamada, Sinop ilinin turizm merkezi olması açısından EMITT Fuarı'na katılmaya çok önemsediklerini söyledi. Dünyanın en büyük 6. Fuarı Emitt'te, Sinop'un, 120 metrekarelik standıyla yer alacağını ve bu stantta yörenin el sanatları ve tekne modelleri sergilenerek keten ve organik ürünlerin ziyaretçilere ikram edileceğini söyleyen Tosun, "Fuarda stand açarak yöresel güzelliklerimizi tanıtacağız ve turizmcilerle buluşacağız" dedi.

-Sinop'A ÖZGÜ GEMİ MODELLERİ İNDİRİMLİ SATIŞA SUNULACAK-

Fuara Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Sinop Milletvekilleri Mehmet Ersoy ve Engin Altay, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Genel Meclisi Başkanı Uğur Giresun, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürü Ercan Yeni, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'nın katılacağını açıklayan Tosun, fuarda ayrıca Sinop'daki çeşitli kuruluşlar tarafından hazırlanan ürünler ile hediyelik eşyaların dağıtılırken, Sinop'a özgü keten dokumaları, av bıçakları, gemi modelleri ve anforaların da indirimli olarak satışa sunulacağını söyledi. EMITT Fuarı'nda yörenin, antik dönem dans performanslarının da ziyaretçilere tanıtılacağını söyleyen Tosun, ayrıca Sinop ile birlikte Kastamonu, Samsun illerini de içine alan bir grup destinasyonu da fuarda oluşturmak istediklerini vurguladı.

-İLK İKİ GÜN PROFESYONELLERE, SON İKİ GÜN HALKA AÇIK OLACAK-

Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği'nin ortaklığında, Türk Hava Yolları sponsorluğunda gerçekleşecek EMITT fuarına, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle düzenlenecek. İstanbul'da 9-12 Şubat 2012 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan fuar, ilk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü de halka açık olacak. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Karadeniz'in Antik Çağ Başkenti Sinop, Emıtt Fuarı'nda Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement