Kobi'lere Risk Yönetimi Desteği - Son Dakika
Ekonomi

Kobi'lere Risk Yönetimi Desteği

Kobi\'lere Risk Yönetimi Desteği

Akbank, Kredi Kayıt Bürosu'nun "Çek ve Risk Raporları"na KOBİ'lerin doğrudan ulaşmasını sağlıyor.

19.03.2013 15:04

Akbank, Kredi Kayıt Bürosu'nun "Çek ve Risk Raporları"na KOBİ'lerin doğrudan ulaşmasını sağlıyor.

Kredi Kayıt Bürosu'nun (KKB) "Çek ve Risk Raporlarıö, yeni hizmete açtığı üyelik sistemi ile artık internet ve SMS üzerinden KOBİ'lere istedikleri zaman veriliyor. Akbank, KOBİ'lerin ticari hayatları için rehber niteliğindeki bu raporlara doğrudan ulaşmasını sağlıyor.

Raporu almak isteyen tüm KOBİ'lerin öncelikle www.kkb.com.tr üzerinden üye olmaları gerekiyor. KOBİ'ler, "yetkili kişi tespitiönin yapılmasını sağlayacak belge ve imza kontrolü için ise Akbank Şubeleri'ne başvurarak üyeliklerini tamamlayabiliyor. Üyelik onayından sonra kkb.com.tr 'den ya da 4552'ye kısa mesaj atarak "Çek ve Risk Raporlarıöna ulaşılabiliyor. Böylelikle KOBİ'ler faaliyetleri sırasında, olası riskleri minimize etmek için gereksinim duydukları istihbarat bilgilerine zaman kısıtı olmadan doğrudan erişebiliyor.

KOBİ'LERE E-RAPOR ALMA OLANAĞI

"Çek ve Risk Raporları" firmaların toplam mevcut kredi limit ve risk bakiyesi bilgilerinin yanısıra ödeme performansları ve geçmiş dönem çek bilgilerini içeriyor. Ayrıca, raporda kredi geri ödemelerinde gecikme süresine ilişkin bilgiye de yer veriliyor. Böylece, hem KOBİ'ler hem de ticari ilişki içinde oldukları ya da olacakları diğer firmalar risklerini görüp, isterlerse birbirleriyle paylaşarak iş yapıp yapmama konusunda karar alabiliyor. Akbank'ın bu hizmeti ile ilgili olarak bir açıklama yapan Akbank Ticari ve KOBİ Bankacılığı'ndan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Gür şöyle konuştu:

"KOBİ'lerin finansal siciline kolayca erişmesini sağlayacak bu sisteme üyelik onayı için Akbank Şubeleri aracılığıyla destek oluyoruz. Bu sürecinin sonunda KOBİ'lerin e-rapor almalarına olanak tanıyoruz. Rapor ile KOBİ'ler kredi sicil bilgilerinin bankalar tarafından nasıl göründüğüne bakarak varsa ödeme olumsuzluklarını giderip daha iyi bir sicile sahip olma imkanına kavuşuyor. Raporda tüm bankalarca verilen çeklere ilişkin bilgiler de yer aldığından ödenmeyen çek bilgilerinin yanı sıra ödenen çeklerin bilgisi de mevcut. Dolayısıyla KOBİ'lerin kendi finansal sicilini bu yolla öğrenmesi artık çok kolay. Ayrıca KOBİ'lerimizin iş yapacakları firmaların risk bilgilerinin de onlar için altın değerinde olduğunun farkındayız. Üyelik sistemi ile KOBİ'ler kabul etmeleri halinde birbirleriyle de finansal sicilini paylaşabiliyor ve ticari hayat daha şeffaf bir hale geliyor. KOBİ'lere verdiğimiz bu destek, onların faaliyetlerini etkin ve karlı bir şekilde yürütmelerini sağlayacaktır."

GO - İstanbul/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Kobi'lere Risk Yönetimi Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement