Öib, Taksim Otelcilik ve Oyak İnşaat'taki Sosyal Güvenlik Kurumu Hisselerini Satacak - Son Dakika
Ekonomi

Öib, Taksim Otelcilik ve Oyak İnşaat'taki Sosyal Güvenlik Kurumu Hisselerini Satacak

Öib, Taksim Otelcilik ve Oyak İnşaat\'taki Sosyal Güvenlik Kurumu Hisselerini Satacak

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Taksim Otelcilik'teki yüzde 31,425 oranındaki Sosyal Güvenlik Kurumu hissesi ile Oyak İnşaat'taki yüzde 25 oranındaki Sosyal Güvenlik Kurumu hissesinin satacak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara,...

18.06.2013 09:59

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Taksim Otelcilik'teki yüzde 31,425 oranındaki Sosyal Güvenlik Kurumu hissesi ile Oyak İnşaat'taki yüzde 25 oranındaki Sosyal Güvenlik Kurumu hissesinin satacak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, Antalya, Osmaniye, Bursa, İstanbul ve Karaman'da bulunan 23 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. Satılacak taşınmazlar arasında 750 bin TL geçici teminat bedeliyle Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nde bulunan Çelik Palas Bursa Oteli de yer alacak. ÖİB, ayrıca Taksim Otelcilik'teki yüzde 31.425 oranındaki Sosyal Güvenlik Kurumu hisseleri ile Oyak İnşaat'taki yüzde 25 oranındaki Sosyal Güvenlik Kurumu hisselerini 500'er bin TL geçici teminat bedeli ile satacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın taşınmaz ve iştirak hissesi satışlarıyla ilgili ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Ankara, Antalya, Osmaniye, Bursa, İstanbul ve Karaman'da bulunan taşınmazlar ile Taksim Otelcilik ile Oyak İnşaat'ın iştirak hisselerini "satış" yöntemi ile özelleştirilecek. Toplam 23 taşınmaz ile iştirak hissesi için son teklif verme tarihi 23 Ağustos ile 18 Eylül tarihleri arasında yapılacak. İhale doküman bedelinin 100 ile 500 TL arasında belirlendiği ihalelerde, geçici teminat bedelleri ise 30 bin TL ile 750 bin TL arasında değişecek. İhaleler, pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. Katılımcılar ayrı ayrı olmak koşuluyla birden fazla ihaleye teklif verebilecek. İhaleye katılabilmek için her bir taşınmaz için ayrı ihale dokümanı alınması ve tekliflerin son teklif verme günü saat 17.30'a kadar elden teslim edilmesi zorunlu olacak.

-ÇELİK PALAS BURSA OTELİ DE SATILACAK-

Satışa çıkarılan taşınmazlar arasında Ankara'nın Gölbaşı İlçesi Balıkpınar Köyü'nde bulunan 5 taşınmaz, Antalya'nın Alanya İlçesi Emişbeleni Köyündeki 1 taşınmaz, Osmaniye'nin Düziçi İlçesinde bulunan 11 taşınmaz, Karaman'ın Merkez İlçesi Siyaser Mahallesi'nde bulunan 3 taşınmaz, İstanbul Büyükçekmece'de bulunan 2 taşınmaz bulunuyor. Satışa çıkarılan taşınmazlar içinde Bursa Osmangazi İlçesi Çekirge Mahallesi'nde bulunan Çelik Palas Bursa Oteli de bulunuyor. 750 bin TL geçici teminat bedeli ile satışa çıkarılan Çelik Palas Bursa Oteli için son teklif verme tarihi 28 Ağustos 2013 olarak belirlendi.

-TAKSİM OTELCİLİK VE OYAK İNŞAAT'TAKİ HİSSELER İÇİN SON TEKLİFLER 2 EKİM GÜNÜ SAAT 17.00'YE KADAR VERİLECEK-

Bu arada ÖİB, Taksim Otelcilik A.Ş.'deki yüzde 31,425 oranındaki sosyal güvenlik kurumu başkanlığı hissesini 500 bin TL bedelle satışa çıkardı. Oyak İnşaat A.Ş.'deki yüzde 25 oranındaki sosyal güvenlik kurumu bakanlığı hissesi 500 bin TL olarak geçici teminatı belirlendi. Taksim Otelcilik ile Oyak İnşaat hisseleri için son teklif verme tarihi 2 Ekim 2013 saat 17.00 olacak. Her iki iştirak için 750'şer TL ihale doküman bedeli ödenecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Öib, Taksim Otelcilik ve Oyak İnşaat'taki Sosyal Güvenlik Kurumu Hisselerini Satacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement