Sunexpress Bu Yaz Dokuz Yeni Destinasyonu Uçuş Ağına Katıyor - Son Dakika
Ekonomi

Sunexpress Bu Yaz Dokuz Yeni Destinasyonu Uçuş Ağına Katıyor

Sunexpress Bu Yaz Dokuz Yeni Destinasyonu Uçuş Ağına Katıyor

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, İzmir’den iç hatlarda Konya, dış hatlarda Kopenhag, Lyon, Nantes, Paris ve Helsinki’ye, Gazipaşa’dan da Köln, Münih ve Stuttgart’a tarifeli uçmaya başlıyor.

24.03.2014 12:42

Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, İzmir'den iç hatlarda Konya, dış hatlarda Kopenhag, Lyon, Nantes, Paris ve Helsinki'ye, Gazipaşa'dan da Köln, Münih ve Stuttgart'a tarifeli uçmaya başlıyor.

SunExpress Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Server Aydın, SunExpress'in 2013'ü başarıyla tamamladıklarını ve 2014'te de 1 milyar Euro'nun üzerinde bir ciro hedeflediklerini söyledi. Aydın, bu hedef doğrultusunda, bu yaz sezonuna uçak içi eğlenceden yeni fiyat sınıflarına kadar birçok alanda yeniliklerle gireceklerini belirterek "İzmir'den beşi dış hat olmak üzere altı yeni destinasyon, Gazipaşa'dan ise üç yeni destinasyona uçmaya başlayacağız" dedi.

HAFTADA 600'DEN FAZLA BAĞLANTI

SunExpress'in tarifeli seferleriyle Ege ve Akdeniz bölgelerine en fazla turisti getiren hava yolu şirketi olduğunu belirten Aydın, şöyle konuştu: "İzmir ve Antalya üzerinde Anadolu'yu Avrupa'ya bağlamaya devam edeceğiz. Yaz tarifemizde yeni uçuş ağımızla haftada 600 üzerinde bağlantı vereceğiz. Yeni hatlarımızla, İzmir üzerinden bağlantılarımızı daha fazla güçlendiriyoruz; iç hatlarda 15 noktadan dış hatlarda 25 noktaya bağlantı veriyoruz."

Aydın, aktarma merkezi olan İzmir'den yeni hatların ilki olan Konya'ya ilk uçuşun 31 Mart'ta başlayacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Diğerleri ise, İzmir'den Kopenhag'a 12 Nisan'da, Paris'e 13 Nisan'da, Nantes'e 27 Nisan'da, daha önce charter uçtuğumuz ve artık tarifeli olarak uçacağımız Helsinki'ye 1 Mayıs'ta, Lyon'a 4 Mayıs'ta uçmaya başlayacağız. Fransa'da daha önce Strasburg'a uçuyorduk, bununla beraber geçen yaz uçtuğumuz Oslo ve Stockholm'e bu yılda direkt uçmaya devam edeceğiz."

Aydın, 2010'da başlattıkları Anadolu uçuşlarının devam edeceğini belirterek şunları söyledi: "Anadolu'yu Avrupa tarifeli seferlerle bağlayan havayolu olarak, Bodrum, Dalaman, Gazipaşa, Adana, Kayseri, Ankara, Gaziantep, Trabzon, Samsun ve Elazığ'dan Avrupa'da 10 noktaya uçuşlarımız devam ediyor. Bu uçuşlara ek olarak Kayseri-Amsterdam uçuşumuzu başlattık. Almanya'dan ana pazarlar olan Türkiye, Mısır ve İspanya'ya olan uçuşlarımızı güçlendireceğiz. Rodos ve Girit'e de uçuş başlatacağız." Gazipaşa Havalimanı'na olan uçuşların artacağını anlatan Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: "Türk Riviera'sı olarak bilinen bu önemli bölgenin turizm potansiyeli çerçevesinde Gazipaşa Havalimanı'na olan uçuşlarımızı artırıyoruz. Gazipaşa'ya Duesseldorf, Frankfurt ve Leipzig/Halle'den uçuyorduk. Bu yaz itibariyle bu üç destinasyonun yanı sıra, Köln, Münih ve Stuttgart'tan uçmaya başlayacağız." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Sunexpress Bu Yaz Dokuz Yeni Destinasyonu Uçuş Ağına Katıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement