Tübitak'ın Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Ekonomi

Tübitak'ın Kuruluş Yıl Dönümü

Tübitak\'ın Kuruluş Yıl Dönümü

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık: "Ülkemiz büyük hedefler peşinde koşarken 2023 yılında dünyanın gelişmiş ilk 10 ekonomisi içerisinde yer almak bizim en büyük motivasyonumuzdur" "Bu hedeflere ulaşmamızda şüphesiz bilim, teknoloji ve yenilik alanındaki gelişmeler önemli ölçüde belirleyici olacaktır.

24.07.2014 14:54

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Ülkemiz büyük hedefler peşinde koşarken 2023 yılında dünyanın gelişmiş ilk 10 ekonomisi içerisinde yer almak bizim en büyük motivasyonumuzdur" dedi.

Bakan Işık, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) kuruluş yıl dönümünü TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak'a gönderdiği mesaj ile kutladı.

TÜBİTAK'ın kuruluşundan bugüne bilim ve teknoloji politikalarının oluşturulmasına, bu alanlardaki ekosistemin geliştirilmesine ve araştırma-geliştirme kapasitesinin artırılmasına büyük katkılar verdiğini belirten Işık, kurumun ülkenin bilim, teknoloji ve yenilik atılımlarının lokomotiflerinden biri olduğunu ifade etti.

Işık, mesajında şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ülkemiz büyük hedefler peşinde koşarken 2023 yılında dünyanın gelişmiş ilk on ekonomisi içerisinde yer almak bizim en önemli motivasyonumuzdur. Bu hedeflere ulaşmamızda şüphesiz bilim, teknoloji ve yenilik alanındaki gelişmeler önemli ölçüde belirleyici olacaktır. TÜBİTAK da bu alanlardaki hedeflerin hayata geçirilmesinde kritik bir rol üstlenmektedir. TÜBİTAK'ın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin bilgi toplumu olma sürecinde üstlendiği sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğine ve ülkemizin bilim dünyasındaki yerinin üst seviyelere yükseltilmesi amacıyla yürüttüğü çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğine inancım tamdır. Bu düşüncelerle, TÜBİTAK'ın kuruluş  yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tübitak'ın Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement