Türk Girişimcinin Anında Getir Sistemi Tuttu, Şimdi Yurt Dışına Açılıyor - Son Dakika
Ekonomi

Türk Girişimcinin Anında Getir Sistemi Tuttu, Şimdi Yurt Dışına Açılıyor

Mobil alışveriş platformu Getir, yurtdışı yolcusu. Getir'in kurucularından Nazım Salur, "9 ayda İstanbul'da kazandığımız başarı bizi yurtdışına yönlendirdi.

06.05.2016 09:17

Türk girişimcilerin kurduğu mobil alışveriş start up'ı Getir, rotayı yurtdışına çevirdi. Nazım Salur, Serkan Borançılı ve Tuncay Tütek'in kurucu ortakları arasında yer aldığı mobil E-ticaret platformu, 10 dakika içinde teslimat yapmasıyla öne çıkıyor.

Getir Kurucusu Nazım Salur, BiTaksi'nin başarılı olmasından sonra bu start up'ı kurma fikrini Gittigidiyor'un eski sahibi olan Serkan Borançılı ile konuştuğunu anlatarak, 2014 yılında geliştirdikleri bu fikri dokuz ay önce uygulamaya koyduklarını ve kısa sürede büyük başarı elde ettiklerini söyledi.

PROJEYİ YURT DIŞINA TAŞIYOR

Getir'in Türkiye'deki başarısının ardından bu uygulamayı yurtdışına taşımaya karar verdiklerini belirten Salur, "Dünyada benzer bir örneği yok. 10 dakika içinde 430 ürünü İstanbul'da istenen adrese teslim ediyoruz. Anlık ihtiyaç ürünleri dünyada hiç kimsenin girmediği bir alan. Burada başarılı olunca Anadolu'dan önce bu fikrin başka ülkelerde taklit edilmemesi için yurtdışına açılmaya karar verdik. Bir yıl içinde ABD'de New York veya San Francisco, İngiltere'de Londra, Dubai, Rusya'da Moskova girmeyi planladığımız şehirler" bilgisini verdi.

AYNI MARKAYI KULLANACAK

Onlar, Türkiye'den çıkan ve dünyaya yayılan bir start up olmak istiyorlar. Bu yıl sonundan itibaren farklı ülkelerdeki en az üç şehre gitmeyi planlıyorlar. Nüfusu kalabalık, trafiğin çok olduğu, yoğun iş yaşamının bulunduğu, çok soğuk çok sıcak iklimi bulunan büyük şehirleri hedefliyorlar. Çünkü bu tarz şehirlerde böyle bir uygulamaya daha çok ihtiyaç duyuluyor.
Salur, yurtdışında da 'Getir' markasını kullanacaklarını dile getirerek, araştırma yaptıklarını ve İngilizce'de bu markanın kabul gördüğünü, diğer dillerde de bir sakınca yaratmadığını aktardı. Salur, teknik altyapılarının yüzde 97 oranında her ülkeye uygulanabilir durumda bulunduğunu sadece tedarik zincirini kurmalarının yeterli olacağını da kaydetti.

EN ÇOK YİYECEK SİPARİŞİ

Getir, 9 milyon dolarlık yatırımla kuruldu. Hızlı tüketim ürünlerinde daha önceden deneyimi bulunan Getir Genel Müdürü Tuncay Tütek de, bu süreçte önemli oranda talep gördüklerini ve altı aydan itibaren siteyi çok düzenli kullanan bir gruba eriştiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Bebek bezinden mamaya, kadın çorabından çikolataya kadar geniş bir ürün gamımız var. 24 saat hizmet veriyoruz. İlk siparişlerde 1.5 TL'lik ürün bile götürüyoruz ama normalde minimum 15 TL'lik satın almalarda teslimat yapıyoruz. En çok yiyecek ve içecek, atıştırmalıklar, su ve dondurma tercih ediliyor. En yoğun sipariş aldığımız saatler ise akşam 19:00 ile 24:00 arası. Sabah saatlerinde simit ve kahvaltılık siparişi de çok yoğun."

Getir'in şu anda faaliyette bulunduğu tek il olan İstanbul'da indirilme sayısı da 800 bini buldu.

'GİRİŞİMCİLER MOBİLİ DENEMELİ'

Nazım Salur, girişimcilere de seslenerek, bugün internet alanında girişimciliği düşünenlerin önce mobili değerlendirmeleri önerisinde bulundu. Salur, "Mobil uygulamalar üzerinden ticaret çok daha fazla pazar payı alarak büyüyecek. Tek dokunuşla ödeme mobil ödemenin ana unsuru olacak. Lokasyon bazlı servisler, ödeme, sağlık ve eğitim uygulamaları önümüzdeki yılların en popüler aplikasyonları arasında yer alacak" dedi.

'KARLILIK YOLUNDA HIZLA İLERLİYORUZ'

Getir'in kurucularından Serkan Borançılı ise, dokuz aylık faaliyetlerinde karlılığa geçme yolunda çok hızlı yol aldıklarını belirterek, "3-4 ay içinde karlı bir operasyon haline geleceğiz. Pek çok firmanın 3-4 yılda geldiği aşamaya biz bu kadar kısa sürede geldik. 500'e yakın ekip, sabit ve gezici toplam 75 depoyla 7 gün 24 saat hizmet veriyoruz. Depoların bulunmadığı noktalarda araçlarımız var. Depoların gece kapanmasından sonraki süreçte aynı bölgedeki ticari araçlar devreye giriyor" diye konuştu.

Türk Girişimcinin Anında Getir Sistemi Tuttu, Şimdi Yurt Dışına Açılıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Türk Girişimcinin Anında Getir Sistemi Tuttu, Şimdi Yurt Dışına Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement