TÜSİAD Muharrem Yılmaz'da Karar Kıldı - Son Dakika
Ekonomi

TÜSİAD Muharrem Yılmaz'da Karar Kıldı

TÜSİAD Muharrem Yılmaz\'da Karar Kıldı

Ocak 2013'te yeni başkanını seçecek olan TÜSİAD'ın Sütaş'ın patronu Muharrem Yılmaz'da karar kıldığı öğrenildi.

14.09.2012 08:24  Güncelleme: 08:42

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nde (TüSİAD) başkanlık tartışmaları bu dönem erken başladı ve belki de dernek tarihinde ilk kez yeni başkan adayı genel kuruldan uzun bir süre önce belli oldu. Milliyet'in haberine göre TüSİAD'ın ocak ayında yapılacak seçimli genel kurulunda yeni başkanın hali hazırda TüSİAD Başkan Yardımcısı olan Sütaş'ın sahibi Muharrem Yılmaz'ın olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Yılmaz'ın adı bir önceki genel kurulda da başkanlık için geçmişti.

İŞ DüNYASININ FAAL İSMİ

İş dünyasının en faal isimlerinden biri olan Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957'de Bursa'da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz'ın kurduğu Sütaş'ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989'da şirketin genel müdürü oldu. Yılmaz, babasının 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Muharrem Yılmaz, iş dünyası örgütlerinde oldukça faal bir isim.

CEMİL ÇİÇEK YİK'E GELİYOR

TüSİAD'ın 2012 yılı ikinci Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı bugün İstanbul Sabancı Center'da düzenlenecek. Toplantının açılış konuşmaları TüSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erkut Yücaoğlu ve TüSİAD Yönetim Kurulu Başkanı ümit Boyner tarafından gerçekleştirilecek. Açılışın ardından toplantının onur konuğu olan TBMM Başkanı Cemil Çiçek bir konuşma yapacak.

BOYNER'İN SüRESİ DOLUYOR

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TüGİAD), Avrupa Genç İşadamları Dernekleri Konfederasyonu ve SETBİR gibi kuruluşlarda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yaptı. Muharrem Yılmaz TüSİAD'da ayrıca Bölgesel Gelişme ve İş Dünyası Kuruluşları ile İlişkiler Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyor.

Ocak ayındaki genel kurulda TüSİAD Başkanlar Konseyi'nin, "Bir yıl daha devam" teklifini kabul eden ümit Boyner'in, görev süresi Ocak 2013'te sona erecek

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi TÜSİAD Muharrem Yılmaz'da Karar Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement