Krizde Zirve Henüz Görülmedi - Son Dakika
Finans

Krizde Zirve Henüz Görülmedi

Krizde Zirve Henüz Görülmedi

Karşı karşıya gelen iki ülke bu sefer krizdeki süreç ile ilgili farklı yorumlar yaptılar

23.10.2012 14:45

Almanya ve Fransa bir noktada daha ayrıştı. Bankacılık birliği konusunda karşı karşıya gelen iki ülke bu sefer krizdeki süreç ile ilgili farklı yorumlar yaptılar.

Geçtiğimiz hafta Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın krizde en kötü bitti açıklamalarında sonra bugün Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble euro krizinde henüz zirvenin görülmediğini dile getirdi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Alman Maliye Bakanı bugün yaptığı değerlendirmede Euro'nun gelecekte de bölgenin para birimi olacağından hiç şüphe olmadığını belirtti.

"Her kriz bizi ileriye doğru daha fazla adım atmaya zorluyor" diyen Schaeuble, Avrupa'nın euronun güvenilir para olarak kalması için her şeyi yapmaya kararlı olduğunun altını çizdi.

Ülkelerin borçlarını azaltmaktan başka yolu olmadığını da kaydeden Alman Maliye Bakanı, tüm Euro Bölgesi ülkeleri doğru yolda olduğunu belirtti.

Son dönemde çok tartışılan konu olan ECB'nin bağımsızlığı ile ilgili olarak "ECB'nin bağımsızlığı talimatlarında sıkı limitler demek" diyen Bakan, sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için kolay önlemler olmadığını söyledi.

"Alman hükümeti finansal piyasalar tarafından sürdürülemez düşünülen Yunanistan çözümü konusunda aynı fikirde değil" Schaeuble Euro bölgesi krizinin zirveye ulaştığı konusunda emin olmadığını, Avrupa'nın kurumsal açıdan güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Bigpara turuna katılın

Altın fiyatları, döviz fiyatları, dolar, euro, sterlin, canlı borsa, hisse senetleri, hisse fiyatları, dünya borsaları, en çok artan hisseler, en çok azalan hisseler, uzman görüşleri, banka faizleri, VOB, teknik analiz, KAP haberleri

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Finans Krizde Zirve Henüz Görülmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement