101 Yaşındaki Sümeroloğ İlmiye Çığ, Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika
Güncel

101 Yaşındaki Sümeroloğ İlmiye Çığ, Okurlarıyla Buluştu

101 Yaşındaki Sümeroloğ İlmiye Çığ, Okurlarıyla Buluştu

Türkiye'nin ilk Sümeroloğu 101 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ, Aydın'ın Didim İlçesi'nde okurlarıyla buluştu.

04.08.2015 17:21

Türkiye'nin ilk Sümeroloğu 101 yaşındaki Muazzez İlmiye Çığ, Aydın'ın Didim İlçesi'nde okurlarıyla buluştu. Çığ, Didimli'lerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Didim'de bu yıl 11'inci kez düzenlenen Altınkum Yazarlar Festivali'ne araştırmacı yazar Muazzez İlmiye Çığ da katıldı. Bir asırı aşkın ömrüne Sümerli Ludingirra, İnanna'nın Aşkı, Hititler ve Hattuşa, Ortadoğu Uygarlık Mirası, Atatürk Düşünüyor, Çivi Çiviyi Söker'in de aralarında bulunduğu 16 kitap sığdıran Çığ, okurlarıyla buluştu. Sümeroloji ve Hititoloji üzerine uluslararası çalışmaları olan Çığ, kitaplarını imzaladı.

Didim Kaymakamı İskender Yönden ve eşi Ayşenur Yönden de standa gelerek, Çığ ile bir süre sohbet etti. Didim'e en son 10 yıl önce geldiğini belirten Çığ, "Didim çok değişmiş, muazzam olmuş. Burada olmaktan çok mutluyum. Gösterilen ilgiye çok teşekkür ediyorum. Bu kadar ilgi olacağını tahmin etmemiştim, teşekkür ediyorum" dedi.

'İNSANLAR KORKMASIN, HAKLARINI SAVUNSUN'

101 yıllık yaşamı boyunca pişman olduğu hiçbir olayın içinde yer almadığını ifade eden Muazzez İlmiye Çığ şunları söyledi:

"Haklarını savunmayan, tepkilerini göstermeyenlere çok kızan bir insanım. İnsanlar için oturdukları yerde dedikodu yapmak kolay. Bugün burada iki kitabımı imzalıyorum. Bunlardan biri 'Vatandaşlık Tepkileri' adlı kitabım. Bu kitabımda cumhurbaşkanlarından başbakanlara, parti başkanlarından belediye başkanlarına, yazarlardan sanatçılara kadar toplumun çok çeşitli kesimlerine yazmış olduğum mektuplar yer alıyor. Bu mektuplar, mektup olmanın ötesinde, tarihe düşülmüş notlardır. İkinci kitabım ise geçen yıl çıkardığım 'Uyanın Artık' adlı kitabım. Bu kitabımda da mektuplarımın yanında, Atatürk devrimleri, laiklik, kadın sorunu ve dil üzerine yazılar var. Özellikle tepkilerini göstermeyen kadınlara çok kızıyorum. İnsanların hepsi susuyor. Haklı olduğu konuları bile savunmuyorlar. İnsanlarımız korkmasın, haklarını savunsunlar." - Didimaydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 101 Yaşındaki Sümeroloğ İlmiye Çığ, Okurlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement