12 Eylül Davasına Sivil Toplum Kuruluslarından Destek - Son Dakika
Güncel

12 Eylül Davasına Sivil Toplum Kuruluslarından Destek

12 Eylül Davasına Sivil Toplum Kuruluslarından Destek

Gayretepe'deki Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan bazı sivil toplum örgütü, dernek ve platform üyeleri, 4 Nisan'da Ankara'da başlayacak olan 12 Eylül'e ilişkin davayla ilgili basın açıklaması yaptı.78'liler Vakfı Başkanı Celalettin Can...

15.03.2012 14:48

Gayretepe'deki Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan bazı sivil toplum örgütü, dernek ve platform üyeleri, 4 Nisan'da Ankara'da başlayacak olan 12 Eylül'e ilişkin davayla ilgili basın açıklaması yaptı. 78'liler Vakfı Başkanı Celalettin Can "Geçmişle hesaplaşarak, aydınlık bir geleceğin önünü açabiliriz" dedi.

78'liler Vakfı Başkanı Celalettin Can okuduğu basın açıklamasında, 32 yıl sonra işkencecilerden hesap sormak için 4 Nisan günü Ankara'da olacaklarını söyledi. 12 Eylül döneminde Gayrettepe'deki emniyet binasında binlerce devrimciye işkence yapıldığını belirten Celalettin Can, "12 Eylül sadece Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya değildir elbette. Ama en azından 12 Eylül dönemi suçlarının kamuoyunun gündemine gelmesi, hatırlanması için dahi olsa bile bu dava önemlidir. Geçmişle hesaplaşarak, geçmişin yaralarını sağaltarak, aydınlık bir geleceğin önünü açabiliriz" diye konuştu.

12 Nisan 1981'de Gayrettepe'deki emniyet binasında işkenceden öldüğü iddia edilen Nurettin Yedigün'ün kardeşi Muzaffer Yedigün ise ağabeyinin, işsizliğin ve sömürünün olmadığı bir dünyanın mücadelesini veren devrimci olduğunu, işkence altında yaşamını yitirdiğini söyledi. Yedigöl, Gayrettepe'deki emniyet binasının işkence müzesi yapılmasını istedi.

(BB) - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Eylül Davasına Sivil Toplum Kuruluslarından Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement