15. Uluslararası Mutfak Günleri - Son Dakika
Güncel

15. Uluslararası Mutfak Günleri

15. Uluslararası Mutfak Günleri

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve World Association of Chefs Societies işbirliğiyle düzenlenen 22 ülkeden 2 bin aşçının katıldığı 15.

08.02.2017 13:06

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu ve World Association of Chefs Societies işbirliğiyle düzenlenen 22 ülkeden 2 bin aşçının katıldığı 15. Uluslararası Mutfak Günleri'nde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinden Akif Hukul, pide kategorisinde altın madalyanın sahibi oldu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokul Müdürü Zekeriya Bingöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2-5 Şubat'ta İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre Merkezi'nde yapılan Mutfak Günleri'nde, katılımcıların 70 kategoride mücadele ettiğini söyledi.

Mutfak Günleri'ne 22 ülkeden 2 bin aşçının katıldığını belirten Bingöl, öğrencilerinden Akif Hukul'un pide kategorisinde dünya birincisi olduğunu ve altın madalya aldığını vurguladı. Bingöl, " Evrim Güneş, balık kategorisinde gümüş, Mehmet Şeker, üniversitelerarası makarna kategorisinde gümüş, Sinem Yıldırım ve Burak Arslan restoran tatlı tabağı kategorisinde gümüş, Buket Buluk ise balık kategorisinde bronz madalya kazandılar." dedi.

Yarışmada Mertcan Sönmez, Burak Özdemir ve Arifcan Akbay'dan oluşan ekibin ise grup olarak gümüş madalya alarak üniversitelerarası kategoride Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini ve Türkiye'yi dünya ikincisi yaptıklarına işaret eden Bingöl, Hindistan'ın dünya birincisi olduğu aşçılık yarışmasında, üçüncülüğü yine Türkiye'den Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin elde ettiğini ifade etti.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulundan öğretim görevlileri Erhan İşlek, Alper Kurnaz ve Ümit Karadağ'ın önderliğinde yetiştirilen ve yarışmaya hazırlanan öğrencilerin önemli başarılara imza attığını dile getiren Bingöl, Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar'ın kendilerine her konuda destek verdiğini vurgulayarak, yarışmada bir altın 6 gümüş ve bir bronz madalya ile önemli bir derece elde ettiklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement