18 Mart Şehitleri Anma Günü - Son Dakika
Güncel

18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü

Ankara Valisi Yüksel: "Kahraman şehitlerimiz; milletimizin zihninde, vefakar sinesinde ve engin sevgisinde ebediyete kadar yaşayacak"

17.03.2014 10:08

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel,  kahraman şehitlerin milletin zihninde, vefakar sinesinde ve engin sevgisinde ebediyete kadar yaşayacağını belirtti.

Yüksel, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, vatan toprakları üzerinde istiklal ve egemenlik içerisinde hür ve bağımsız bir millet olarak yaşamamızın gerçek kahramanları başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da ve vatanın her sathında görevlerini ifa ederken hayatlarını kaybeden şehitleri rahmet ve minnetle andığını vurguladı.

Türkler'in tarih boyunca var olma mücadelesinden hep başarıyla çıktığına işaret eden Yüksel, mesajında şunları kaydetti:

"Bugünün güçlü ve saygın Türkiye'sinin temelinde bu şanlı mücadele ve zaferler yatmaktadır. Türk vatan ve milletinin ebedi varlığı, Türkiye Cumhuriyeti devletinin bölünmez bütünlüğü ve al bayrağının yüceliği uğruna ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtan kahramanlarımıza ve onların dul ve yetimlerine sahip çıkılması, milletimizin tarihine ve mazisine olan bağlılığının da bir ifadesidir. Kahraman şehitlerimiz; milletimizin zihninde, vefakar sinesinde ve engin sevgisinde ebediyete kadar yaşayacaksınız. Ruhlarınız şad olsun." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 18 Mart Şehitleri Anma Günü - Son Dakika


Advertisement