Adem Huduti'ye İntihar Etmesin Diye Bağcıksız Ayakkabı Verildi - Son Dakika
Güncel

Adem Huduti'ye İntihar Etmesin Diye Bağcıksız Ayakkabı Verildi

FETÖ davası kapsamında yargılanan dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'ye ilk gün bağcıklı bot giydirilmişti ancak intihar etme ihtimaline karşı ikinci gün bağcıksız bir ayakkabı verildi.

09.03.2017 10:25  Güncelleme: 12:10

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili tutuklanan, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Avni Angun'un da bulunduğu 76 sanığın yargılanmasına devam ediliyor. İlk gün ayağında bağcıklı bot olan Adem Huduti'ye intihar etme ihtimaline karşı bağcıksız bir ayakkabı giydirildiği görüldü.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Haklarında kamu davası açılan, aralarında dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti, 2. Ordu Kurmay Başkanı Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Emin Ayık, 2. Ordu Harekat Destek Yarbaşkanı Zeki Karataş, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Mustafa Serdar Sevgili, meslekten ihraç edilen 2. Ordu'da görevli Ersin Yıldırım ile subay, astsubayların da bulunduğu 28'i tutuklu 76 sanığın yargılandığı duruşmanın üçüncü gününde de Yakınca Spor Salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Jandarmanın öncü araçları eşliğinde cezaevi araçlarıyla spor salonuna kelepçeli getirilen Huduti ve Angun ile 10 tutuklu sanık, jandarma ekiplerince salona alındı. Geri kalan tutukluların ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya bağlanacakları öğrenildi. Spor salonu girişinde kontrol noktası oluşturan, çevrede güvenlik önlemi alan polis ve özel harekat ekipleri, avukatların yanı sıra tutuksuz sanıkları, sanık yakınlarını, müştekileri ve izleyicileri X-Ray cihazından geçirerek üst araması yaptıktan sonra salona aldı.

İNTİHAR ETMESİN DİYE BAĞCIKSIZ BOT VERİLDİ

Davanın bugünkü duruşmasında bir numaralı sanık Huduti ile diğer sanıkların savunmalarının alınması beklenirken, ilk gün ayağında bağcıkları alınmış bir bot olan Adem Huduti'ye intihar etme ihtimaline karşı bağcıksız bir ayakkabı giydirildiği görüldü.


"DARBE PLANINI İCRA EDENLERİ LANETLİYORUM"

Öte yandan mahkemede eski Komutanı Adem Huduti'nin savunmasına geçildi.

Mahkeme tarafından hakkında iddianamede yer alan kısmın okunmasının ardından konuşan Adem Huduti, 'Savunmama başlamadan önce 15-16 Temmuz tarihinde ülkemizde yapılan darbe planını icra eden, bilerek yardım edenleri lanetliyorum. 248 şehit ve demokrasi kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, kalanlara başsağlığı diliyorum. Yine bu menfur olayda yaralanan gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bugüne kadar basında şahsım ile ilgili linç kampanyası yürütülüyor. Cevap hakkım olmadan basın mensuplarınca ve devlet görevlilerince medya zerinde mahkum ediliyorum" diyerek sözlerine başladı.

HUDUTİ'NİN SAVUNMASINDAN BAŞLIKLAR

Huduti, savunmasının başında bazı konulara değinmek istediğini belirterek "birinci vurgulamak istediğim konu, avukatımla görüşmelerim kısıtlanıyor. Haftada bir gün kamera kaydı altında ve yanımda koruma görevlilerin bulunduğu ortamda görüşme yapılması nedeniyle avukatımdan yeteri düzeyde destek alarak savunmamı hazırlayamadım. Avukatımın getirdiği hukuki kitaplar verilmemiştir. Benzeri şekilde notlarım, savunma taslaklarım cezaevi idaresince, Başsavcılıkça tarafından uzun süre ellerinde tutulmuş ve avukatıma verilmemiştir. İkinci konu Düzce Cumhuriyet Başsavcılığınca haberleşme kısıtlanması nedeniyle eşim ile 153 gün sonra telefonla görüştüm. Düzce'den buraya intikalimiz konusunda delillerimin bir kısmını getiremedim." ifadelerine yer verdi.

Daha sonra okul ve askeri hayatını anlatan Huduti, FETÖ/PDY Terör Örgütü üyesi olduğunun iftira olduğunu ileri sürdü ve şu ifadeleri kullandı: "Ortaokul ve lise döneminde dershanesi bile olmayan bir dönemde mezun oldum. İlk ve orta okul, askeri lisede ve Harp okulu dahil tüm komutanların ve öğretmenlerin tamamı bizi kanun ve nizamlara uyan Atatürk ve inkılaplarına uyan aydın bir yurttaş olarak yetiştirmişlerdir. Yetiştirdikleri gibi fikri ve vicdanı hür yaşamaya devam edeceğim."

Katıldığı Askeri Şuralara dönemin Başbakanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirdiğini belirterek 'Normal 4 askeri şurayla orgeneralliğe yükselirken ben 7'nci kez de yükseldim" ifadesinde bulundu.
"Hakkımda vicdansızca yapılan iftiralara karşı hukuk yollarımım saklı tuttuğumu, bu itfalar ile bağımsız yargıyı etkilemeye çalıştıklarını belirtmek istiyorum. FETÖ üyesi olmadığım olayın başından darbeye karşı olduğum kurmay başkanıma verdiğim emirler ile net bir şekilde ortadadır" dedi.

İddianamede Malatya Valisi Mustafa Toprak'ın kalkışma gecesi kendisine ulaşamadığı beyanına da değinen Huduti, "HTPS telefon kayıtlarında 20'den fazla Vali ile görüştüğüm ortadadır. Sadece Malatya ile değil bana bağlı 17 ille komutanla irtibattaydım. Ve zaman zaman Sayın Valiye Garnizon Komutanı ve Emir subayım cevap ermiştir. Bu gibi zamanlarda önemli olan kimle görüştüğümüz değil doğru bilginin size ulaşmasıdır" ifadelerini kullandı.

Vali Toprak ile yarım saat görüştüğünün Emniyet Müdürü Ömer Urhal'ın da ifadesinden anlaşılacağını kaydeden Huduti, daha sonra komutanlığını yürüttüğü 2.ordu komutanlığı hakkında kısa bir bilgi verdi.

Adem Huduti\'ye İntihar Etmesin Diye Bağcıksız Ayakkabı Verildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adem Huduti'ye İntihar Etmesin Diye Bağcıksız Ayakkabı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement