2.Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonasına Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

2.Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonasına Yoğun İlgi

2.Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonasına Yoğun İlgi

Şampiyona çetin karşılaşmalara ve renkli görüntülere sahne oldu. Kendisi de eski bir güreş sporcusu olan Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş şampiyonayı yakından takip etti.

25.07.2011 10:43

Hatay'ın anavatana katılışının 72.yıldönümü münasebetiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen Antakya Festivali kapsamında bu ikincisi düzenlenen "Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası'na" güreşseverlerin ilgisi yoğun oldu.

23-24 Temmuz tarihlerinde Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen turnuvaya Türkiye, Azerbeycan, Bulgaristan, Özbekistan, Rusya Dağıstan Cumhuriyeti, Afganistan, Türkmenistan ve Gürcistan'dan olmak üzere 8 ülkenin sporcuları ve Türkiye'nin G.antep, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş ve Ankara gibi çeşitli illerinden sporcular katılım gösterdi.

Şampiyonayı Başkan Savaş'ın yanı sıra Ak Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, CHP Milletvekilleri M.Ali Edipoğlu, Hasan Akgöl, Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, Türkiye Olimpian Derneği Başkanı ve turnuvanın Genel Koordinatörü Prof.Dr.İbrahim Öztek, Güreş Ağası Ali Aba, İşadamı Recep Atakaş, Aalen Belediye Başkanı Martin Gerlach, Hesob Başkanı Kadir Teksöz, protokol üyeleri ve çok sayıda güreşsever izledi. Turnuva boyunca Antakya Belediyesi Mehter Takımı gösteriler sundu. Şampiyonada ayrıca kortej yürüyüşü ve protokol üyelerinin katılım gösterdiği halkı selamlama yürüyüşü gerçekleştirildi. Turnuvanın güreş ağalığını işadamı Ali Aba üstlendi. Şampiyonada dereceye girenlere 74 adet altın ve çeşitli ödüller dağıtıldı.

Turnuvanın ilk günü yapılan 12 siklette yapılan Türkiye Şampiyonasında birinciliği elde eden sporcular şöyle; 35 Kg. Fatih Önalan (Hatay), 40 Kg.Müslüm Sarıkurt (G.antep), 45 kg. Mehmet Altun(G.Antep), 50 kg. Eyüp Kurt (Hatay), 55 kg. Nebi Uzun (Ankara), 60 kg. Kazım Sakarya (Hatay), 65 kg.Hüseyin Malgaç (Hatay), 70 kg. Mustafa Kuyucu Kahramanmaraş, 75.kg.Mevlüt Çolak (Hatay), 80 kg. Özgür Kılıç (Hatay), 90 kg Vasfi Akarsu (Hatay) +90 kg. İbrahim Sürmeli (Hatay)

Turnuvanın 2. günü 5 siklette yapılan dünya şampiyonası karşılaşmalarının 1.liğini tamamen Türk Güreşçileri elde ederek büyük bir başarıya imza attı. 5 siklette şampiyon olan sporcularımız şu şekilde; 60 kg.Kazım Sakarya (Türkiye) 70 kg. Mehmet Çağatay (Türkiye) 80 kg. Özgür Kılıç (Türkiye) 90 kg.Selahattin Karaca (Türkiye) 95 kg İsa Göçen ( Türkiye)

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, şampiyonada kendilerini yalnız bırakmayan Ak Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal'a, Chp Hatay Milletvekilleri Hasan Akgöl ve M.Ali Edipoğlu'na, Hatay Vali Vekili Kadim Doğan'a, şampiyonanın organizasyonunda desteklerini esirgemeyen ve etkinliğin Genel Koordinatörlüğünü yapan başta Türkiye Olimpian Derneği Eşbaşkanı Prof.Dr. İbrahim ÖZTEK'e, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu'na, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Salih Güder'e ve üniversite hocalarına, İşadamı ve Güreş Ağası Ali Aba'ya, Recep Atakaş'a, ASKF Başkanı ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Asbaşkanı Mehmet Öztürk'e, Aba Güreşi İl temsilcilerine, hakemlere, Hatay Aba Güreşi Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sabri İnanöz'e, Aba güreşinin organizasyonunda ve tanıtımında desteklerini esirgemeyen STV Spor Müdürü Mehmet Şeyho'ya, Kadri Bolcan'a, Türkiye Gazetesi Spor Müdürü Mustafa Karagöl'e, Muzaffer Ilıcak'a, Osman İslam'a, yerel basın mensuplarına ve tüm emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 2.Uluslararası Aba Güreşi Şampiyonasına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement