2012 ÜDS Sonbahar Dönemi Başvuruları - Son Dakika
Güncel

2012 ÜDS Sonbahar Dönemi Başvuruları

2012 ÜDS Sonbahar Dönemi Başvuruları

7 Ekim'deki 2012 ÜDS sonbahar dönemi başvurularına yönelik adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

27.09.2012 15:50  Güncelleme: 15:58

7 Ekim'deki 2012-Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) sonbahar dönemi başvurularına yönelik adayların sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

ÖSYM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, adayların sınava girecekleri yerlerin bilgisini gösteren sınava giriş belgelerini, TC kimlik numarası ve şifreleriyle ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebileceği belirtildi.

Belgelerde adayın sınava gireceği yerin yanı sıra fotoğrafının da bulunacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmeyecek. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorunda. Ancak belgenin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret bulunmamalı.

Sınava Giriş Belgesi'nin arka yüzünde herhangi bir yazı, resim, işaret bulunan adayın sınavı geçersiz sayılacak. Sınava Giriş Belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacak. Adayların sınava girecekleri binaları sınav gününden önce görmeleri yararlarına olacak."

-Sürücü belgesi, meslek kimlik kartları geçersiz olacak-

Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesi'nden başka fotoğraflı ve onaylı özel kimlik belgelerini de yanlarında bulundurmalarının zorunlu olduğu vurgulanan açıklamaya, şöyle devam edildi:

"Nüfus cüzdanı, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaşlar ile askeri öğrenciler için askeri kimlik belgesi. (Bu özel durum muvazzaf askerler için geçerli değildir.) Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar özel kimlik belgesi olarak kabul edilir. Bunların dışındaki sürücü belgesi, meslek kimlik kartları gibi diğer tüm belgeler sınava giriş için geçerli belgeler sayılmayacak. Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın güncel bir fotoğrafı ve TC kimlik numarası bulunmalı, pasaportun süresi geçerli olmalıdır.

Üzerinde soğuk damga, güncel bir fotoğraf veya TC kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecek. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanında bulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak, sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacak."

Muhabir: Sarp Özer-Yıldız Aktaş

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 2012 ÜDS Sonbahar Dönemi Başvuruları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement