28 Şubat Operasyonunda 2. Dalga - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Operasyonunda 2. Dalga

28 Şubat Operasyonunda 2. Dalga

7 ilde yapılan aramalarda Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak'ın da aralarında olduğu birçok isim gözaltına alındı.

19.04.2012 08:49  Güncelleme: 14:33

28 Şubat soruşturmasında 7 ilde bazı adreslerde arama yapılıyor. Muvazzaf askerlerin tümümün albay olduğu belirtilirken yapılan operasyonlar çerçevesinde gözaltılar da devam ediyor. Gözaltına alınan isimlerden biri de Emekli Tümgeneral Erol Özkasnak.

Bir hafta önce yapılan ilk operasyonun ardından bugün 7 ilde bazı adreslerde arama yapılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Batı Çalışma Grubu'na yönelik yürüttüğü soruşturmada ağırlıklı olarak Ankara, İstanbul ve İzmir'de arama gerçekleştiriliyor. Çok sayıda emekli ve muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı var.

BAŞSAVCILIK: 7 İLDE 12 ADRESTE ARAMA YAPILIYOR

28 Şubat soruşturması kapsamında başlatılan 2'nci operasyon ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, operasyon kapsamında Ankara'da 3, İstanbul'da 4, İzmir'de 1, Eskişehir'de 1, Muğla'da (Bodrum) 1, Adana'da 1 ve Afyonkarahahisar 1 olmak üzere toplamda 7 ilde 12 ayrı adreste arama yapıldığı belirtildi. 4'ü muvazzaf asker, 8 'i emekli asker olmak üzere 12 şüpheli hakkkında gözaltı kararı verildiği açıklandı. 4 muvazzaf asker ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı'nın denetiminde Merkez Komutanlığı görevlileri tarafından arama ve gözaltıların yapıldığı belirtildi.

ADANA

Yürütülen soruşturma kapsamındaki gözaltı kararları üzerine, sabah erken saatlerde Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'ndeki askeri lojmanlarda arama başlatıldı. Lojmanlarda albay rütbeli bir muvazzaf askerin evinin arandığı belirtildi. Aramaların tamamlanmasının ardından, muvazzaf albayın gözaltına alınıp alınmayacağının netleşeceği kaydedildi.

ANKARA

Çankaya'da bulunan Piyade Albay M.H.B.'nin evinde Savcı Kemal Çetin'in nezaretinde arama yapılıyor. Arama çalışmaları halen devam ediyor.

AFYON

Afyon Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Seyfullah S.'nin, Hava Meydan Komutanlığı'ndaki evinde arama yapılıyor.

İSTANBUL

Emekli Kıdemli Albay Yaşar Bülent A.'nın Mecidiyeköy'deki evinde arama yapılıyor.

Sabah saatlerinde Yaşar Bülent A.'nın Mecidiyeköy Lati Lokum Sokak Meriç Sitesi'nde bulunan evine gelen polis, arama yapmaya başladı. Konuyu takip eden basın mensupları da site girişinde bekliyor.

İZMİR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği talimatla harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde O.B.'nin Karşıyaka ilçesindeki evine gitti. Burada yapılan aramadan sonra gözaltına alınan O.B., doktor raporunun ardından işlemlerinin tamamlanması için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Zanlı O.B., emniyet binası girişinde, gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Aramaların şu ana kadar hep asker kökenlilerin evinde yapıldığı belirtiliyor. Çok sayıda emekli ve muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı var. Muvazzaf askerlerin tümümün albay olduğu ve sayısının 6'dan fazla olduğu belirtiliyor.

Geçen hafta yapılan ilk operasyonda 31 kişi gözaltına alınmış, 18 kişi tutuklanmıştı. Tutuklananlar arasında dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de bulunuyor.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 28 Şubat Operasyonunda 2. Dalga - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement