29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Trabzon'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

29.10.2022 14:49  Güncelleme: 15:44

Trabzon'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Trabzon'da kutlamalar kapsamında ilk tören, bir süre önce restore edilen tarihi valilik binasında gerçekleştirildi. Vali İsmail Ustaoğlu, burada protokol üyeleriyle birlikte tebrikleri kabul etti.

Hükümet Konağı önünde devam eden kutlamalar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Vali Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, vatandaşların bayramını tebrik etti.

Ustaoğlu, Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletin inanç ve kararlılığıyla verilen zorlu mücadelenin ardından kurulan Cumhuriyetin, ecdadın gelecek nesillere bıraktığı en büyük miras olduğunu vurguladı.

Vali Ustaoğlu, "Aziz milletimiz, Cumhuriyetin temellerini oluşturan duygu, fikir ve hedefler etrafında yarınların müreffeh Türkiyesi için kenetlenmiştir. Bu başarıları sürekli kılmak, sosyal hukuk devleti mücadelesini ve milli egemenliğimizi giderek artan bir azim ve heyecanla sürdürmek, bize emanet edilen Cumhuriyetimize sahip çıkmak en önemli görevimiz olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği kutlamalar, halk oyunları gösteri ve geçit töreninin ardından sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement