45 Yıldır Fotoğrafını Bekliyor - Son Dakika
Güncel

45 Yıldır Fotoğrafını Bekliyor

45 Yıldır Fotoğrafını Bekliyor

Eskişehir’de esnaflık yapan Nizamettin Aktaş, memleketi Ağrı’da çocuk yaşlarda iken bir turisttin çektiği ve kendisine göndereceğini söylediği fotoğrafını 45 yıldır bekliyor.

05.05.2017 10:56

Eskişehir'de esnaflık yapan Nizamettin Aktaş, memleketi Ağrı'da çocuk yaşlarda iken bir turisttin çektiği ve kendisine göndereceğini söylediği fotoğrafını 45 yıldır bekliyor.

2005 yılına kadar Ağrı'da yaşayan ve esnaflık yapan Nizamettin Aktaş'ın çocukluk fotoğrafnı, 1972 yılında Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi Taşteker Köyündeki yıkık haldeki Pakrevant Surp Hovhannes Ermeni Kilisesini ve oralardaki mezarları ziyaret etmeye gelen yabancı bir turist çekti. O zaman 12 yaşında olan ve ilk defa fotoğrafı çekilen Aktaş, adresini vererek fotoğrafının kendisine gönderilmesini istedi. Turist de fotoğrafı göndereceğini söyledi ama aradan 45 yıl geçmesine rağmen beklediğine kavuşamadı. İlk fotoğrafını askerlik yılında kavuşan Aktaş, çocukluğunun ilk fotoğrafını hala umutla bekliyor.

Çocukluk dönemdeki halini çok merak ettiği için o fotoğrafı hala beklediğini belirten Aktaş, "1972 yıllarında bizim köyde Ermenilerden kalan bir kilise vardı. Kiliseyi gezmek için köyümüze İspanyol turistler geliyordu. O zamanlar turistin elinde ilk defa fotoğraf makinesi görmüştüm. Fotoğrafımı çekmesini istedim ve çekmişti. Göndersin diye adres verdim. 45 yıl oldu hala fotoğrafı göndermedi. Çocukluğuma dair her hangi bir fotoğrafımda yok. Bizim oralarda fotoğraf makinesi yoktu. O fotoğraf içimde ukde kaldı. Hala bekliyorum. Çocukluğum da nasıl göründüğümü merak ediyorum. İlk fotoğrafım olduğu için de aklımdan çıkmıyor" dedi.

12 yıldır Eskişehir'de oğluyla birlikte ayakkabı toptancılığı yaptığını, memleketi Ağrı'daki akrabalarına fotoğrafın gelip gelmediğini ara sıra sorduğunu ifade eden Aktaş, "Fotoğraf makinelerini ne zaman görsem o zaman çekildiğim resim aklıma geliyor. İlkokul yıllarında imkanlar yoktu, ilçe uzaktı fotoğraf çekilememiştim. İlk fotoğrafımı askerde çekildim. Ondan dolayı o fotoğrafı çok merak ediyorum. Geçmişe ait anılarım olsun diye askerden geldikten sonra fotoğraf makinesi aldım. Düğünlerde, ziyaretlerde, pikniğe gittiğimizde arkadaşların, akrabaların fotoğraflarını çekiyorum" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 45 Yıldır Fotoğrafını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement