68. Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri - Son Dakika
Güncel

68. Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri

68. Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Konrad Adenauer Stiftung organizasyonuyla gerçekleştirilen seminere, Eskişehir ve çevresindeki illerden gazeteciler katıldı TGC Başkanı Olcayto: "Biz siyaset ve sermaye ile aramıza mesafe koyan, sadece gazetecilik için uğraşan bir kuruluşuz"

14.12.2013 12:08

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto, "Biz siyaset ve sermaye ile aramıza mesafe koyan, sadece gazetecilik için uğraşan bir kuruluşuz" dedi.

Olcayto, TGC ve Konrad Adenauer Stiftung (KAS) tarafından bir otelde düzenlenen "68'nci Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri"nde yaptığı konuşmada, TGC'nin yaklaşık 3 bin 600 üyeye sahip olduğunu, birçok ilde temsilcilerinin bulunduğunu anlattı.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliye olmasının kendilerinde Türkiye'de evrensel hukuk açısından yeni bir dönem başladığı izlenimini uyandırdığını belirten Olcayto, şöyle konuştu:

"Umuyoruz ki uzun tutukluluktan mağdur olan arkadaşlar, seçilmiş meslektaşlarımız da bundan böyle tahliye olurlar ve Türkiye bu uzun tutukluluk ayıbından kurtulur. Tutuklu gazeteci arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Onlara gerekli hukuki desteği vermeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar meslektaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Biz, birlik olamazsak 'yandaş, candaş' diye kısımlara bölmeleri kaçınılmazdır. Biz siyaset ve sermaye ile aramıza mesafe koyan, sadece gazetecilik için uğraşan bir kuruluşuz."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de iletişimin Türkiye'de önemli bir alan olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Gazetecilik, Türkiye'de ve dünyada iletişim teknolojisindeki gelişmelerle çok değişik bir döneme girdi. Artık elektronik gazetecilik var. Bununla beraber ekonomik değişiklikler, basının giderek sermayenin eline geçmesi, sermaye ise ülkelerdeki siyasetten kendisini kurtaramayan bir meslek haine geldi. Basın özgürlüğü ise tartışılır hale geldi. Türkiye'de basın üzerinde uygulanan ve hukuk açısında çok eleştiriye muhatap olan bir dönemin içindeyiz."

Seminere, Eskişehir ve çevresindeki illerden çok sayıda gazeteci katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 68. Yerel Gazetecilikte Meslek İçi Eğitim Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement