71 Yaşında Okuma Yazma Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

71 Yaşında Okuma Yazma Öğreniyor

71 Yaşında Okuma Yazma Öğreniyor

Adana'da evli, 5 çocuk ve 10 torun sahibi 71 yaşındaki Reşit Gönenç, Halk Eğitim Merkezi'nde okuma-yazma öğreniyor.

12.08.2011 11:21

Adana'da evli, 5 çocuk ve 10 torun sahibi 71 yaşındaki Reşit Gönenç, Halk Eğitim Merkezi'nde okuma-yazma öğreniyor. İlerleyen yaşına rağmen kursu aksatmayan Gönenç, okuma ve yazmayı öğrendikten sonra da üniversiteye gitmek istediğini söyledi.

Bitlis'ten göçle Adana'ya geldiğini ve ailesinin ekonomik sorunları nedeniyle hiç okula gidemediğini belirten işçi emeklisi Reşit Gönenç, en büyük arzusunun gazeteleri okumak olduğunu anlattı. Seyhan İlçesi'ne bağlı Onur Mahallesi'nde oturan ve aynı mahalledeki Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi'nde okuma-yazma kursu açıldığını kaydeden Gönenç, "Çocuklarımın hepsini okula gönderdim. Bazıları üniversiteyi bitirdi, bazıları da liseyi. Yaşam koşulları bana okuma fırsatı vermedi. Emekli olup, çocukları da evlendirdikten sonra açılan kursa katılmaya karar verdim" dedi.

'ÜNİVERSİTEYE DE GİDECEĞİM'

Yaklaşık iki haftadır kursa gittiğini aktaran Reşit Gönenç, "İsmimi bile yazamıyordum. Adres bulamıyordum. Şimdi okuma-yazma öğreniyorum. Okumayı sökünce, ilk işim gazeteleri okumak. Çünkü bugüne kadar sadece fotoğraflara bakabiliyordum. Sonra eğitimimi de sürdüreceğim. Gücüm yeterse üniversiteye bile gideceğim. Ailem de beni destekliyor" diye konuştu.

Okuma azmiyle herkesi şaşırtan Gönenç'in kurstaki öğretmeni Hacı Mustafa Sakalar, "Reşit amca çok istekli. Geleceğe güvenle bakıyor. Bu yaşına rağmen gösterdiği azim dolayısıyla ona büyük bir saygı duyuyorum" dedi.

Reşit Gönenç'in yaklaşık bir ay sonra kursu bitireceğini bildiren Seyhan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kemal Zeki Arslan ise son bir yılda toplam bin 163 kişiye okuma-yazma öğrettiklerini belirterek, "Çevresinde okumaz-yazmaz insan olanlar, ücretsiz olan kurslarımıza bu kişileri yönlendirsin" çağrısında bulundu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 71 Yaşında Okuma Yazma Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement