ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns Türkiye'yi Ziyaret Edecek - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns Türkiye'yi Ziyaret Edecek

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns Türkiye\'yi Ziyaret Edecek

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Bill Burns, 10 - 15 Eylül günleri arasında Ürdün, Irak ve Türkiye'yi ziyaret edecek.

10.09.2012 21:50  Güncelleme: 09:43

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Bill Burns, 10-15 Eylül günleri arasında Ürdün, Irak ve Türkiye'yi ziyaret edecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland'ın açıklamasına göre, Burns, geniş yelpazedeki bir dizi stratejik ve bölgesel konuyu ele almak üzere 10-15 Eylül'de Ürdün'de başkent Amman, Irak'ta başkent Bağdat ile Erbil, Türkiye'de de Ankara'da temaslarda bulunacak.

Nuland açıklamasında, "Burns'ün ziyareti, bölgeye yönelik bağlılığımıza dair güçlü bir sinyal verecek ve özellikle Suriye konusundaki uluslararası koordinasyon çabalarını geliştirecek" dedi.

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı'nda nüfus, mülteciler ve göç konularından sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard da yine 10-15 Eylül günleri arasında Türkiye'yi ziyaret ederek, İstanbul, Adana ve Ankara'da temaslarda bulunacak.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Richard, İstanbul'da, mültecilerin ABD'ye yerleşmek için başvurularının değerlendirildiği Yerleştirme Destek Merkezi'nde istişarelerde bulunacak, ayrıca ABD'ye kabul edilen mülteciler için verilen eğitim kursuna katılacak.

Açıklamada, Richard'a Adana'yı ziyaretinde, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nda demokrasi, çatışmaların önlenmesi ve insani yardımdan sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg'un eşlik edeceği, ikilinin, Suriye'de giderek artan şiddetin tırmandırdığı insani krize yanıta odaklanacakları belirtildi.

Richard ve Lindborg daha sonra Ankara'yı geçerek, insani yardım konularında Türk yetkililerle görüşmeler yapacak.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Yayıncı: İbrahim Uyar - WASHINGTON

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Burns Türkiye'yi Ziyaret Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement