Açlık Grevine Destek Yürüyüşüne Polis İzin Vermedi - Son Dakika
Güncel

Açlık Grevine Destek Yürüyüşüne Polis İzin Vermedi

Açlık Grevine Destek Yürüyüşüne Polis İzin Vermedi

Mardin'de BDP'lilerin cezaevlerindeki açlık grevine destek amacıyla yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermedi.

23.10.2012 13:48  Güncelleme: 13:46

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde BDP'lilerin cezaevlerindeki açlık grevine destek amacıyla yapmak istediği yürüyüşe polis izin vermeyince BDP'liler, polis araçlarının önünde oturma eylemi yaptı.

BDP Mardin İl Başkanı Sihem Elveren Alp, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Akarsu ve Duruca Belde Belediye Başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup BDP'li, cezaevlerindeki PKK/KCK'lıların sürdürdüğü açlık grevlerine destek amacıyla parti binasından Barış Parkı'na yürümek istedi. BDP'liler ile yürümelerine izin vermeyen polis arasında sözlü tartışma çıktı. Uzun süren tartışma sonrası BDP'liler, güzergahını değiştirerek PTT Sokağı'ndan Barış Parkı'na yürümek istedi. Ancak burada da polis ekipleri zırhlı araçlarla grubun önünü keserek yürümelerine engel oldu.

Bunun üzerine polis araçlarının önünde oturma eylemi yapan BDP'li gruba polis, sık sık "dağılın" uyarısı yaptı. Grupta bulunan bir kişi, "Benim ağabeyim 40 gündür açlık grevinde. Vicdanınız nasıl rahatsız olmuyor" diye bağırdı. BDP Mardin İl Başkanı Sihem Elveren Alp, polisin tavrını kınayarak burada yaptığı kısa konuşmada, "Bayram arifesinde insanlarımız ölüyor. Ama bu bilinsin ki, bu halk hiç bir zaman kendi değerlerinden geri adım atmayacaktır. Bu faşizan uygulamayı lanetliyoruz" dedi. Açıklamadan sonra BDP'li grup, slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Açlık Grevine Destek Yürüyüşüne Polis İzin Vermedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement