Adalet Bakanı Bozdağ: Parlamento Mahkeme Salonlarına Döndü - Son Dakika
Güncel

Adalet Bakanı Bozdağ: Parlamento Mahkeme Salonlarına Döndü

Adalet Bakanı Bozdağ: Parlamento Mahkeme Salonlarına Döndü

Adalet Bakanı Bozdağ, muhalefetten hükümete yönelik gelen yolsuzluk eleştirilerine, "Parlamento mahkeme salonlarına döndü" sözleriyle karşılık verdi.

13.01.2014 18:34  Güncelleme: 18:33

-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, muhalefet partilerinden Hükümete yönelik gelen yolsuzluk eleştirilerine, "Parlamento mahkeme salonlarına döndü" sözleriyle karşılık verdi. TBMM Adalet Komisyonu toplantısı görüşmeleri, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna yönelik yapılan eleştirilerin gölgesinde sürüyor.

TBMM Adalet Komisyonu, Başkanvekili Hakkı Köylü Başkanlığı'nda toplandı. HSYK'nın yapısını değiştiren yasa teklifinin görüşmeleri 4'üncü gününde "yolsuzluk" tartışmalarına sahne oldu. Muhalefet partili milletvekilleri, bakanların istifasına neden olan ve 17 Aralık'ta yapılan rüşvet ve yolsuzluk iddialarını hatırlattılar. Adı yolsuzluk iddiaları arasında geçen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın da soruşturulması gerektiği vurgulandı.

MHP'li Nevzat Korkmaz, 17 Aralık'ta yapılan yolsuzluk iddialarının hatırlattı, Bilal Erdoğan'ın da mahkeme gitmesi gerektiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, eleştirilere yanıt verirken, "Parlamento çatısı mahkeme salonuna dönüştü" dedi. Bozdağ, yolsuzluk iddiaları ile ilgili şu anda duran bir soruşturmanın olmadığını, durmasının da söz konusu olmayacağını söyledi. "Soruşturmanın durdurulması yönünde bir talimat söz konusu değildir" diyen Bozdağ konuşmasına şöyle devam etti:

"Bilal Erdoğan'la ilgili bir takım değerlendirmeler yapılıyor. Yolsuzluklar konusunda Hükümetimiz çok hassas. Yolsuzluklara göz yummadık, bundan sonra da göz yummamız mümkün değildir. AK Parti'nin yolsuzlukla mücadelesini gölge düşürülmeye çalışılıyor."

Teklifin bugünkü görüşmelerinde 2 madde tekliften çıkarıldı. Toplantıya verilen aranın ardından görüşmelere 17'inci maddeden devam edilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Adalet Bakanı Bozdağ: Parlamento Mahkeme Salonlarına Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement