Adalet Sarayı'nda Dünya Müzeleri Müzesi Sergisi - Son Dakika
Güncel

Adalet Sarayı'nda Dünya Müzeleri Müzesi Sergisi

Adalet Sarayı\'nda Dünya Müzeleri Müzesi Sergisi

Avukatların yoğun ilgi gösterdiği sergi saat 14:30'da Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin'in yaptığı açılışla halkın beğenisine sunuldu.

28.12.2013 11:19

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği gönüllüleri tarafından yapılan, orijinalleri dünya müzelerinde bulunan parçaların minik benzerleri 25 Aralık Çarşamba günü Adalet Sarayı'nda sergilendi. Avukatların yoğun ilgi gösterdiği sergi saat 14:30'da Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin'in yaptığı açılışla halkın beğenisine sunuldu.

Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin sergiyi gezerek parçalar hakkında bilgi aldı. Adaletle ilgili parçaları özellikle çok beğendi ve çeşitli uygarlıklarda adalete bu kadar vurgu yapılmasının önemine değindi. Adalet kavramının insanlık kadar eski olduğunu belirterek bunu uygarlıklara ait eserler aracılığıyla insanlara aktaran Aktiffelsefe gönüllülerine çok teşekkür etti, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Avukatların da sergiye ilgisi yoğun oldu. Adaletle ilişkili eski Mısır uygarlığına ait Maat, Kalbin Yargılanması gibi parçalardan kendilerine ve sevdiklerine hediye alan avukatlar sergiyi büyük beğeniyle gezdiler.

Bu eserlerin tamamını görmek isteyenler 28 farklı müzeden, 20 ören yerinden 12 farklı uygarlığa ait 288 parçanın sergilendiği, girişin ücretsiz olduğu Dünya Müzeleri Müzesi'ni gezebilirler. Dünya Müzeleri Müzesi hakkında ayrıntılı bilgi için Işıklar Mah. Gültuğrul Sok. No:6'da (operaya giden tramvay hattında mamure durağında indikten sonra sağdan ikinci sokakta) bulunan müzeye gelebilir veya 220 51 66 nolu telefonu arayabilirsiniz.

TANITIM

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe; 1989 yılında kurulmuş; gönüllülerden oluşmuş, toplum yararına faaliyetler düzenleyen, dini, siyasi ve ekonomik bir nitelik taşımayan; bir felsefe ve kültür derneğidir. Kamu yararına düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra bilimlerin, sanatların, kültürlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi yolu ile insana ve evrene bütüncül bir bakışa sahip olunmasını amaçlar. "Yeni Yüksektepe" kelimesi, evreni ve insanı tanımak isteyen her insanın içindeki potansiyel yüksek değerleri çıkarmaya çalışan filozofu simgeler.

Aktiffelsefe'nin gönüllü olarak düzenlediği faaliyetler arasında; felsefe seminerleri, konferanslar, saydam gösterileri, müzik ve şiir dinletileri, tarihi ve kültürel geziler, çocuk şenlikleri, sosyal yardım kampanyaları, eğitim seminerleri, tiyatro ve dans çalışmaları, spor etkinlikleri, GEA Arama Kurtarma Ekoloji faaliyetleri, fotoğraf yarışmaları, karikatür festivalleri, atölye çalışmaları yer almaktadır.

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği'nde düzenlenen tüm faaliyetler, kendini tanımak ve potansiyellerini geliştirmek, gönüllülük ve vatandaşlık prensipleriyle, enerjilerini toplum yararına ücretsiz olarak yapılan bu faaliyetlere aktarmak isteyenlerin katılımına açıktır.

Türkiye'nin 12 ilinde 19 şubesi bulunmakta olup genel Merkezi Ankara'dır. Eskişehir Şubesi de 5 yıldan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Adalet Sarayı'nda Dünya Müzeleri Müzesi Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement