Adıyaman - Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak Nemrut Dağı'na Çıktı - Son Dakika
Güncel

Adıyaman - Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak Nemrut Dağı'na Çıktı

Adıyaman - Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak Nemrut Dağı\'na Çıktı

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Adıyaman Ziyareti Kapsamında Belediye'yi Ziyaretinin Ardından Vali Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Bazı Bürokratlarla Birlikte Nemrut Dağı'na Çıkmak Üzere Kahta İlçesi'ne Gitti. Yaklaşık Bir Kilometrelik Yolu Yürüyerek Zirveye Ulaşan Bakan Özak, Güzergah Üzerinde Tarihi Mekanı Ziyarete Gelen Bazı Vatandaşlarla Sohbet Etti. Yerden 2 Bin 206 Metre Yükseklikteki Devasa Tanrı ve Kral Heykellerini Yakından İnceleyen Bakan Özak, İlk Kez Nemrut Dağı'na Çıktığını Belirterek, "türkiye Açık Hava Müzesi Konumunda. Bizim de Sahip Olduğumuz Bu Tarihi ve Kültürü Tüm Dünyaya Anlatmamız Gerekiyor. Turizm Açısından Son Yıllarda Türkiye Büyük Gelişmeler Gösterdi. Bir Yılda Sadece 10 Milyonu Antalya'ya Olmak Üzere Ülkemize Gelen Turist Sayısı 25 Milyona Ulaştı. Bizde, Her Çeşit Turizm Var. Güneş, Doğa, Tracking, Golf, Kaplıca Kısacası Her Çeşit Turizmin Olduğu Bir Ülkeyiz. Türkiye, Bu Yönüyle de Adeta Açık Hava Müzesi Konumunda. Çok Değişik Medeniyetlerin Gelip Geçtiği, Kurulduğu Bir Ülkeye Sahibiz" Dedi.

29.06.2010 20:30

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Adıyaman ziyareti kapsamında Belediye'yi ziyaretinin ardından Vali Ramazan Sodan, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve bazı bürokratlarla birlikte Nemrut Dağı'na çıkmak üzere Kahta İlçesi'ne gitti. Yaklaşık bir kilometrelik yolu yürüyerek zirveye ulaşan Bakan Özak, güzergah üzerinde tarihi mekanı ziyarete gelen bazı vatandaşlarla sohbet etti. Yerden 2 bin 206 metre yükseklikteki devasa tanrı ve kral heykellerini yakından inceleyen Bakan Özak, ilk kez Nemrut Dağı'na çıktığını belirterek, "Türkiye açık hava müzesi konumunda. Bizim de sahip olduğumuz bu tarihi ve kültürü tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor. Turizm açısından son yıllarda Türkiye büyük gelişmeler gösterdi. Bir yılda sadece 10 milyonu Antalya'ya olmak üzere ülkemize gelen turist sayısı 25 milyona ulaştı. Bizde, her çeşit turizm var. Güneş, doğa, tracking, golf, kaplıca kısacası her çeşit turizmin olduğu bir ülkeyiz. Türkiye, bu yönüyle de adeta açık hava müzesi konumunda. Çok değişik medeniyetlerin gelip geçtiği, kurulduğu bir ülkeye sahibiz" dedi.

Nemrut Dağı'nın doğu ve batı teraslarını dolaşıp bilgi alan Bakan Özak, daha sonra heykellerin yanında hatıra fotoğrafı çektirdi. Nemrut Dağı ziyaretinin ardından Kahta Belediyesi'ne giden Özak, Kahta Belediye Başkanı AK Parti'li Yusuf Turanlı'dan ilçeyle ilgili bilgiler alıp, yapımı yeni tamamlanan belediye hizmet binasını dolaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adıyaman - Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak Nemrut Dağı'na Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement