Afrikalı Bakanlardan Aa'ya Övgü - Son Dakika
Güncel

Afrikalı Bakanlardan Aa'ya Övgü

Afrikalı Bakanlardan Aa\'ya Övgü

Anadolu Ajansı'nın Addis Ababa'da Doğu Afrika Bölge Müdürlüğü'nü kurması Etiyopya, Cibuti, Sudan ve Güney Sudan gibi bölge ülkeleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

28.01.2014 11:20

Anadolu Ajansı'nın (AA) Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da Doğu Afrika Bölge Müdürlüğü'nü kurması bölge ülkeleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Afrika Birliği Zirvesi öncesinde bir araya gelen birliğe üye ülkelerin dışişleri bakanları, Anadolu Ajansı'nın Afrika açılımları ve Türkiye'nin Afrika politikalarından övgüyle bahsetti. Etiyopya, Cibuti ve Güney Sudan dışişleri bakanları ile Sudan Devlet Bakanı, AA'nın bölgeye kurduğu ofis ile Afrika'ya verdiği önemi gösterdiğini, bölge ülkeleri olarak Anadolu Ajansı'nı destekleyeceklerini söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Etiyopya Dışişleri Bakanı Tedros Adhanom, "Türkiye ile Etiyopya arasında çok iyi ilişkiler var. Türkiye bizim partnerimiz ve hem bizim hem de Afirka'nın güvendiği bir ortak.AA'nın Etiyopya'da bölge ofisi kurması, olumlu bir gelişme ve Afrika ile Türkiye'nin iletişimi açısında pozitif bir adım. Anadolu Ajansı'nı güçlü bir şekilde destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"AA Doğu Afrika'nın sesi olacak"

Güney Sudan Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Barnaba Marial  Benjamin, bölgeye ofis açtığı için Anadolu Ajansı'nı tebrik ettiğini ifade ederek, "AA, Doğu Afrika'nın sesi olacak" dedi.

AA'nın bölgede olmasının, Afrika ile Türkiye'nin ilişkilerini destekleyceğini vurgulayan Benjamin, Türkiye'nin Afrika politikasından övgü ile söz etti.

Türkiye ile Güney Sudan'ın ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu dile getiren Benjamin, Türkiye'nin Afrika ile ilişkilerinin kardeşçe olduğunu söyledi.

Türkiye'nin tecrübesinden faydalanmak istediklerini anlatan Benjanmin, "Özellikle biz Türkiye'nin tecrübesinden  fazla yararlanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"AA uluslararası haberciliğe alternatif bir perspektif getirdi"

AA'nın Doğu Afrika Bölge Müdürlüğü'nün Afrika için güzel bir gelişme olduğunu vurgulayan Sudan Devlet Bakanı Kemal İsmail de, "AA uluslararası haberciliğe alternatif bir perspektif getirdi. Biz bunu arıyor ve bunu istiyorduk. Afrika'ya yönelik negatif bakış açısı yanında, AA'nın ortaya koyduğu, bizleri destekleyen pozitif bakış perspektifi bizim için çok önemli. AA Afrika'yı dünyaya pozitif anlatacak" dedi.

Türkiye ile Sudan'ın gerçekçi işbirliği yapan iki ortak ülke olduğunu anlatan İsmail, iki ülke arasındaki işbirliği ile ortak bir gelecek kurulduğunu kaydederek, şöyle devam etti: "Gelecek bizler için çok güzel olacak."

"AA Türkiye ile Afrika arasında köprü olacak"

AA'nın Etiyopya'ya açtığı bölgesel ofisin, bölge için iyi bir şans olduğunu dile getiren Cubuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf ise, "AA Afrika'ya yaptığı yatırımlar ile Türkiye ile Afrika arasında köprü olacak. ve karşılıklı ilişkilerimize katkı sağlayacak" ifadesini kullandı.

Yusuf, Türkiye ile Cibuti'nin güçlü ilişkilere ve iletişime sahip olduğunu belirterek, AA'ya bölgeye verdiği önemden dolayı teşekkür etti.

AA'nın Addis Ababa'da kurduğu ofis Etiyopya'da ilk

Anadolu Ajansı tarafından Etiyopya'nın başkenti Addis Ababa'da kurulan Doğu Afrika Bölge Müdürlüğü, Etiyopya devletinden tüm yasal izinlerini aldı. Etiyopyalı yetkililer, ülkede bölgesel ofis olarak kurulan ve yasal izinlere sahip ilk uluslararası medya kuruluşunun AA olduğunu ifade ettiler. Etiyopya ve bölge ülkelerinden toplanacak haberler, önümüzdeki süreçte resmi açılışı yapılacak olan Addis Ababa ofisinden Türkçe, Arapça, İngilizce ve Fransızca dillerinde hazırlanıp yayına verilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afrikalı Bakanlardan Aa'ya Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement