Ağrı Dağı Ceylanları İçin Yollarda Uyarı Levhaları - Son Dakika
Güncel

Ağrı Dağı Ceylanları İçin Yollarda Uyarı Levhaları

Ağrı Dağı Ceylanları İçin Yollarda Uyarı Levhaları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, 'yaban hayatı geliştirme projesi' kapsamında, Ağrı Dağı eteklerine bırakılan 51 ceylana sahip çıkılması istendi.

25.09.2014 12:09  Güncelleme: 13:59

Gaziantep Erikçe Ceylan Üretme İstasyonu'nda sandıklara yerleştirilen 30'u dişi 21'i erkek 51 ceylan geçen Ağustos'ta kamyona yüklenerek Iğdır'ın Aralık İlçesi'ne getirildi. Dilucu'nda bulunan Kazım Karabekir TİGEM'de çitle kapatılan 10 hektarlık alana bırakılan ceylanlar bölgenin iklim koşullarına uyum sağladıktan sonra tel örgüler açılarak Ağrı Dağı'nın Iğdır yüzüne bakan tarafa salındı.

Doğaya salınan bazı ceylanların yakın köylere ait araziye girdikleri ya da Iğdır- Nahcivan karayolu üzerinde görüldüğünü belirten Iğdır Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu şöyle dedi:

"Ceylanlara herkes sahip çıkmalı. Yardıma muhtaç olduklarını görüldüğünde mutlaka 155 polis imdat, 156 jandarma ya da şubemize haber verilmeli. Sürücüler de Aralık- Dilucu karayolunda, ceylan sürülerine karşı dikkatli olmaları için astığımız trafik levhalarına duyarlılık göstersinler." - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı Dağı Ceylanları İçin Yollarda Uyarı Levhaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement