AK Parti Bombacısı Hasan Biber Yakalandı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Bombacısı Hasan Biber Yakalandı

AK Parti Bombacısı Hasan Biber Yakalandı

Yunanistan'da yapılan DHKP-C operasyonunda AK Parti bombacısı Hasan Biber'in de yakalandığını Bakan Muammer Güler doğruladı.

31.07.2013 11:16  Güncelleme: 12:03

Yunanistan'da yapılan 'muhimmat' operasyonunda gözaltına alınan 12 kişinin arasında AK Parti binasına bombalı saldırıda bulunan Hasan Biber'in de olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz gün Yunanistan'ın Sakız Adası açıklarında, Türkiye'ye gitmek için yola çıkan, silah ve patlayıcı madde taşıyan şişme bot ele geçirilmiş, araştırmayı genişleten Yunan emniyet birimleri tutuklanan kişilerle ilgili olarak, Atina, Selanik ve Korent kentlerinde bazı evlerde aramalar yapmış. 12 kişi gözaltına alınmıştı.

AK PARTİ BOMBACISI DA GÖZALTINDA

Gözaltına alınan 12 kişiden birinin Ankara'da 19 martta AK Parti binası ve Adalet Bakanlığı'na bombalı saldırıda bulunan faillerden biri olan Hasan Biber de var. İçişleri Bakanı Muammer Güler gazetecilere yaptığı açıklamada olayı doğruladı.

BAKAN DA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Muammer Güler gazetecilere yaptığı açıklamada Ege'deki silah operasyonunda yakalanan 4 kişiden birinin, AK Parti binası ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırı olayının faili olduğunu açıkladı. Güler, "Adalet Bakanlığı'na atılan bombanın faili olduğu açıkça tespit edilen Hasan Biber isimli DHKP-C terör örgütü mensubu şahıs yakalandı." dedi.

Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı Biber'in ve diğer şüphelilerin teslim edilmesi için girişimlerde bulunacağı öğrenildi.

SURİYE'DE EĞİTİM ALMIŞTI

Hasan Biber 1991 yılından 1998'e kadar Liman-İş Sendikası Genel Başkanlığı yaptı. Biber'in, görevinden ayrıldıktan sonra DHKP-C içinde eylemlerine katıldığı, Mersin'deki eylemlerde ön saflarda yer aldığı ve Suriye'de eğitim aldığı öne sürülmüştü.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel AK Parti Bombacısı Hasan Biber Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement