Ak Parti Danışma Meclisleri Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Ak Parti Danışma Meclisleri Sürüyor

Ak Parti Danışma Meclisleri Sürüyor

Danışma meclislerinde sıra Orhangazi ve Mudanya'daydı.

18.02.2013 09:11

Orhangazi İlçe Danışma Meclisi Zafer Düğün Salonu'nda, Mudanya İlçe Danışma Meclisi ise Uğur Mumcu Konferans Salonu'nda yapıldı. Partililere hitap eden AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, "Sandık yönetim kurullarında 50 bine yakın teşkilat mensubumuz var. AK Parti'nin ulaştığı teşkilat gücünün hangi boyuta ulaştığını göstermesi açısından son derece önemli. Seçimlerde çalışmaların merkez noktası Sandık Yönetim Kurulları olacak" dedi.

Danışma meclislerine AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hüseyin Şahin, Canan Candemir Çelik, İsmet Su, İsmail Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, , AK Parti Bursa İl Yöneticileri Cemalettin Torun, İsmail Hakkı Edebali, Abdullah Duman, Ali Yılmaz, İlhami Aydın, İbrahim Okur, Öznur Yağcı, Sayım Temel, Niyazi Salman, Embiya Akkuş, Gülten Kapıcıoğlu, Muharrem Durmuş, Ali Rıza Özmen, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Süleyman Akyüz, ilçe başkanları ve yöneticileri ile çok sayıda teşkilat üyesi katıldı.

Danışma meclislerinde birer konuşma yapan AK Parti Orhangazi İlçe Başkanı Necdet Çağlayan, AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Kadir Kahraman, Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmail Aydın, İsmet Su ve Mustafa Öztürk ise yaptıkları konuşmalarda ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HEM REFERANDUM HEM DE YEREL SEÇİMLER İÇİN..."

Orhangazi ve Mudanya İlçe Danışma Meclisleri'nde partililere hitap eden AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, ilçe danışma meclislerinin önümüzdeki dönemde daha sık yapılacağını söyledi. Yerel seçim sürecine girerken çok disiplinli çalışma yürüteceklerini vurgulayan Yalçın, "Muhtemelen anayasa konusunda bizleri bir referandum bekliyor. Teşkilatlar olarak hem referandum hem de yerel seçimler için aynı anda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Genel Merkezimizin isteği doğrultusunda tüm ülkede olduğu gibi biz de Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı'nı atadık" dedi.

"SEÇİM ÇALIŞMALARINI MERKEZ NOKTASI…"

Sandık Yönetim Kurullarının çalışmalarına da değinen Başkan Yalçın, "Bursa'da 7 bine yakın sandık ve 50 bine yakın bu sandıklarda görevli teşkilat mensubumuz var. Dolayısıyla bir işaret verdiğimiz anda o 50 bin kişi görevinin başında olacak. Bu çok önemli bir güç, AK Parti'nin ulaştığı teşkilat gücünün hangi boyuta ulaştığını göstermesi açısından son derece önemli. Seçimlerde çalışmaların merkez noktası Sandık Yönetim Kurulları olacak" şeklinde konuştu.

"KIRSALDA VE BELDE BELEDİYELERİNDE MUHTEŞEM BİR DÖNEM BAŞLIYOR…"

İlçe danışma meclislerinde yeni Büyükşehir Yasası hakkında bilgiler de veren Yalçın, "Bu yasa ile Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olan ilçelerimiz çok ciddi bütçelerle daha kaliteli hizmet alacak. Bu nedenle en ufak bir endişeye gerek yok. Artık köylerimizde yepyeni bir demokratikleşme süreci başlayacak. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız artık 4 yer için oy kullanacak. Muhtarlar, belediye meclis üyeleri, belediye başkanları ve büyükşehir belediye başkanları için… Bu çok müthiş bir şey… Kırsalda ve belde belediyelerimizde muhteşem bir dönem başlıyor" diye konuştu.

'AB BİZİM PEŞİMİZDEN KOŞACAK…'

Başkan Yalçın, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliğine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Yalçın şunları söyledi:

"Çok üzerinde durmuyoruz ama bizim bir AB meselemiz var. 50 yıldır beklediğimiz ama Türkiye'nin başka meseleleri nedeniyle çok fazla gündem olmayan AB meselesi… AB Bakanı Egemen Bağış İl Başkanları toplantısında bir sunum yaptı. Sunumda şu şunları söyledi; Türkiye'deki ekonomik gelişmelerin, kişi başına düşen milli gelirin 11 bin dolara yükselmiş olması Avrupa bürokrasisinde bize bakışı değiştirdi. Yani bizim kişi başına 3 bin dolar milli gelirimiz varken başka, 11 bin dolar olunca bize başka türlü bakmaya başlamışlar. Son derece olumlu ve saygın bir düzeye geldik. Ancak bizim otoban kalitesinde Almanya kadar, gıda hijyeninde Fransa gibi, eğitim kalitesinde İngiltere kadar, insan haklarına konusunda da İsveç kadar saygın olmamız önemli. Zaten bu özellikleri taşıyan bir ülke olduğumuzda, AB gibi bir ihtiyacımız da olmayacak. Onlar bizim peşimizden koşmaya başlayacak"

MUHALEFETE SORULAR…

Seçim sürecinde teşkilatın muhalefeti de unutmaması gerektiğini dile getiren Yalçın, "Hastane kuyrukları artık neden olmuyor ya da neden hastanede kimse rehin kalmıyor? Sosyal güvenlik açıkları acaba ilaçları devlete 10 katı fiyatla sattığınız için mi oluştu? Evde bakım hizmetini hiç duydunuz mu? Hiç uydu teknolojisinden haberiniz var mıydı? 100 lira taksitle vatandaşı ev sahibi yaptınız mı? Hiç demiryolu inşaatı yaptınız mı? Savunma sanayi diye bir şeyi biliyor musunuz? Sizin hızlı tren diye bir derdiniz oldu mu? Sizin döneminizde bir emekli hiç uçağa binip seyahat etti mi? Bu tarz soruları muhalefete sormalıyız ve bunları topluma unutturmamalıyız" dedi.

"ESNAFIN VE HALKIN GÖNLÜNDE OLAN YÖNETİCİLER…"

Yerel seçim sürecinde AK Parti'nin ciddi bir şahlanışına sahne olacağın belirten Yalçın, "Hizmetler yapılırken samimi bir şekilde bu hizmetin vatandaşın ayağına getirilmesinden emin olacağız. Bunu yaparken temiz olacağız. Son olarak hizmet ettiğimiz insanlara iletişimi çok ciddi kuracağız. Halka iletişim konusunda eksik bırakmayacağız. Halk bize ulaşabilecek. Halkın ulaşamadığı bir yönetici çok fazla bir anlam ifade etmez. Esnafın ve halkın gönlünde olan yöneticilerle, adaylarla önümüzdeki seçimi inşallah büyük bir başarı ile tamamlayacağız.

Orhangazi ve Mudanya Danışma Meclislerinin sonunda AK Parti'ye katılanlara rozetleri törenle takıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ak Parti Danışma Meclisleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement