AK Parti'li Başkana Yönelik Silahlı Saldırıya 5 Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

AK Parti'li Başkana Yönelik Silahlı Saldırıya 5 Müebbet Hapis

AK Parti\'li Başkana Yönelik Silahlı Saldırıya 5 Müebbet Hapis

Osmaniye'de yaklaşık 4.5 yıl önce AK Parti'li Kadirli İlçe Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu'na yönelik silahlı saldırı düzenlenmesi ve saldırıda özel bir temizlik şirketinin müdürünün öldürülmesi olayına ilişkin gözaltına alınan 16 kişiden...

21.06.2012 19:38

Osmaniye'de yaklaşık 4.5 yıl önce AK Parti'li Kadirli İlçe Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu'na yönelik silahlı saldırı düzenlenmesi ve saldırıda özel bir temizlik şirketinin müdürünün öldürülmesi olayına ilişkin gözaltına alınan 16 kişiden 5'i, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 22 Ekim 2007 tarihinde Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde meydana geldi. Osmaniye Valiliği'nde düzenlenen 'Güvenlik Toplantısı'na katıldıktan sonra, 80 AK 080 plakalı makam aracı ile Fakıuşağı köyündeki oğlunun yanına doğru yola çıkan Kadirli Belediye Başkanı Mustafa Türkmenoğlu'nun yolu, Arpacı Tesisleri Yurt-Kur Müdürlüğü kavşağında bir otomobil tarafından kesildi. Söz konusu otomobilden inen ve ellerinde pompalı tüfek bulunan 2 kişi, Türmenoğlu ve özel bir temizlik şirketinin müdürü Zafer Dolaz'ın içinde bulunduğu aracı yaylım ateşine tuttu. Türkmenoğlu ve makam şoförü Mustafa Çatalbaş saldırıdan yara almadan kurtulurken, ön tarafta oturan Dolaz ise hayatını kaybetti.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Silahlı saldırı ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü'nce yapılan kapsamlı araştırmaların ardından, Mustafa Türkmenoğlu'na yönelik suikastın, belediyedeki ihalelerle ilgili olduğu tespit edildi. Düzenlenen operasyonda saldırıyla ilgili 16 kişi gözaltına alındı. 4.5 yıldan bu yana yargılanan 6'sı tutuklu toplam 16 sanık, bugün Adana Özel Yetkili 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması için yeniden hakim karşısına çıktı. Zanlıların tamamı son savunmalarında, Türkmenoğlu'na yönelik yapılan saldırıyla ilgili suçlamayı kabul etmedi ve suikastla ilgilerinin olmadığını savundu.

16 ZANLIDAN 5'İNE MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Sezgin Kara ve Murat Öksüz'ün, Temizlik İşleri Müdürü Dolaz'ı tasarlayarak öldürdüklerine, Başkan Türkmenoğlu ile şoförünü de öldürmeye teşebbüs ettiklerine; Ali Öksüz, Adnan Gültepe ve İsmail Car'ın da cinayete ve öldürmeye teşebbüs ettirmeye azmettirdiklerine kanaat getirdi. 5 sanık, 'tasarlayarak adam öldürmek, öldürmeye teşebbüs, çıkar amaçlı örgüt kurmak, üyesi olmak' suçlarından müebbet ve ayrıca 32'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan tutuklu Mehmet Can Kızıl ile tutuksuz Murat Çiçek 25'er yıl, diğer 7 sanık birer yıl 15'er gün, bir sanık 10 ay ve bir sanık da 500 TL para cezasına mahkum edildi. Tutuklu Kızıl tahliye edilirken, diğer 5 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti'li Başkana Yönelik Silahlı Saldırıya 5 Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement