AK Parti'nin Van mitingi sonrası çıkan olaylar - - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Van mitingi sonrası çıkan olaylar -

AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, "Birileri, yaşlı bir annenin elinde AK Parti'nin bayrağını gördüğü için ona saldırıyorsa, bunun ahlakla ve siyasetle hiçbir ilgisi ve alakası yoktur" dedi.

28.03.2014 13:40

AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, "Birileri, yaşlı bir annenin elinde AK Parti'nin bayrağını gördüğü için ona saldırıyorsa, bunun ahlakla ve siyasetle hiçbir ilgisi ve alakası yoktur" dedi.

AK Parti'nin Van Beşyol Meydanı'nda düzenlediği miting sonrası çıkan olaylarla ilgili partisinin seçim bürosunda açıklama yapan Aras, dün yapılan mitingin çok önemli olduğunu, haftalardır hazırlık yaptıklarını ve bunun neticesini de gördüklerini söyledi.

Van'ın Cumhuriyet tarihi boyunca ne böyle bir mitingi, ne de böyle bir kalabalığı bir arada görmediğini belirten Aras, bunun halkın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan ilgisi, alakası ve AK Parti'ye olan teveccühünden kaynaklandığını ifade etti.

Başbakan Erdoğan'ın sesiyle ilgili yaşadığı rahatsızlığa ve doktorların mitingleri iptal etmesi gerektiğini söylemesine rağmen Van ve Diyarbakır mitinglerini iptal etmediğini anımsatan Aras, şöyle konuştu:

"Her miting dağılışında ister istemez bir takım nahoş hadiseler yaşanır. Bu miting sonrasında da bunu üst düzeyde gördük. Halkımız hem alana gelirken hem de dağılırken bir takım problemler yaşadı. Mitinge gelen Erciş konvoyumuza saldırı oldu. O konvoyda bulunan bir yaşlı amcamız ve kızı darp edildi. Araçlarında ciddi anlamda hasar meydana geldi. Çok şükür sağlık durumları iyi. Yukarı kesimlerinde Bostaniçi'ndeki vatandaşlara, miting alanına geldikleri sırada engeller çıkarıldı. Fakat bunlara rağmen vatandaşlar bunu dinlemedi."

Mitingin ardından mitinge gelenlere saldırıldığını dile getiren Aras, elinde bayrak olanlara, genç, yaşlı, kadın denmeden saldırılar olduğunu bildirdi.

- "Yaralının sağlık durumu iyi"

Bir otelin önünde mitingden dağılan vatandaşlara BDP'lilerin saldırması sonucu, polisin kalabalığı dağıtmak amacıyla havaya ateş açtığını ve bir kişinin yaralandığını söyleyen Aras, şunları ifade etti:

"Şu an itibariyle yaralının sağlık durumu çok iyi. Hayati tehlikesi bulunmamakta. Ailesiyle iletişim kurduk. Sağlığı konusunda gerekeni yapacağımızı ilettik. Maalesef özellikle BDP bunu farklı yöne çekip, 'AK Parti'nin nişancı polisleri tarafından saldırının gerçekleştirildiğini, bunun bilerek yaptığını' iddia ediyor. Bunun gerçekle hiçbir alakası bulunmamakta. Kesinlikle böyle bir kasıt yoktur ve olması da mümkün değildir. Keşke bu engellemeler olmasa, insanlar hür iradeleriyle miting alanına gelip ve sonra da istedikleri gibi evlerine gidebilseler."

- "Seçim demokrasi bayramıdır"

Kentte bir hafta önce nevruzun sorunsuzca kutlandığını anımsatan Aras, kutlamaların hiçbir şekilde polis ve AK Parti tarafından engellenmediğini ve vatandaşlara hür irade sunulduğunu kaydetti.

Aras, "Madem hür irade bunlara sunuluyorsa, kent merkezinde miting alanının yanında, yaşlı bir vatandaşa saldırmak, vicdanın neresine sığar. Birileri, yaşlı bir annenin elinde AK Parti'nin bayrağını gördüğü için ona saldırıyorsa bunun ahlakla ve siyasetle hiçbir ilgisi ve alakası yoktur" dedi.

Bu tür hadiselerin bir daha vuku bulmamasını temenni eden Aras, seçime çok az zaman kaldığını ve hassas bir döneme girildiğini söyledi.

Herkesin sağduyuyu elden bırakmaması gerektiğine dikkati çeken Aras, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kalan sürecin iyi değerlendirmesi için tüm partilerin çağrıda bulunması gerekir. Seçimler demokrasinin bayramıdır. Seçmenlerin rahatlıkla sandık başına gitmesini sağlamamız gerekir. Bu noktada güvenlik görevlilerini göreve davet ediyorum. Vatandaşların oylarını rahatlıkla kullanması konusunda güvenlik görevlilerinin gereken önlemleri almasını sağlamalıdır. Temennimiz sıkıntısız bir seçim atlatmaktır. Dün mitinge katılarak bizi yanlız bırakmayan bütün hemşehrilerime coşkularından dolayı teşekkür ediyor, saldırıya uğrayanlara ise geçmiş olsun diyorum."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen mitingi sonrası kentin değişik noktalarında BDP'li bazı gruplar ile mitinge katılan vatandaşlar arasında çıkan olaylarda 1'i ağır 3 kişi yaralanmıştı.

AK Parti\'nin Van mitingi sonrası çıkan olaylar -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Van mitingi sonrası çıkan olaylar - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement