Akdeniz'den Alçak Saldırıya Lanet - Son Dakika
Güncel

Akdeniz'den Alçak Saldırıya Lanet

Akdeniz\'den Alçak Saldırıya Lanet

Hain saldırılar ve terör örgütü PKK Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'da protesto edildi.

19.10.2011 17:26

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit edilmesi, 18 askerin yaralanmasıyla sonuçlanan hain saldırılar ve terör örgütü PKK Antalya, Afyonkarahisar, Isparta ve Burdur'da protesto edildi. Siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının temsilcileri, açıklamalarında terörü sert dille lanetledi.

Antalya'da hain saldırıya tepkilerin adresi Kışlahan Meydanı oldu. Meydanda toplanan yaklaşık 100 kişi adına açıklama yapan Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu Başkanı Habib Küçükarslan, Hakkari'den gelen haberler nedeniyle üzüntülerinin sonsuz olduğunu söyledi. Küçükarslan, "Barış umudumuz bir kez daha dinamitlendi. Ölen canlarımıza rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Can güvenliğinin sağlanmadığı hiçbir yerde demokrasiden ve insan haklarından söz edilemez. Kürt insanının haklı talepleri dikkate alınmalı, ancak bölücü örgütün insan haklarını yok eden saldırılarına pirim verilmemelidir" dedi.

CHP DE MEYDANA İNDİ

Kışlahan Meydanı önünde potesto gösterisi yapan bir diğer grup ise CHP'liler oldu. CHP'li grup adına açıklama yapan CHP İl Başkanı Özer Ülken şunları söyledi:

"Bir yandan acılarımızı tazelemekten, içimizdeki yangına körükle gitmekten, kısacası karşınızda bu vesileyle bulunmaktan dolayı ülkem adına hicap duyuyorum. Diğer yandan her gün şiddeti artan bu hain saldırılara karşı sesimizi yükseltmemiz gerektiğinden hareketle buradan sizlere sesleniyorum. Bu saldırıların ana kaynağı açılım hevesinden geliyor. Tabii ki bu PKK'ya emniyet görevlilerimizi öldürme hakkını, halkımıza ateş etme hakkını, bebek ve çocukları, sivilleri öldürme kakkını vermez. Yapılan hatada ısrar ediliyorsa bu aymazlıktır ve katilin yanında olmaktır."

Açıklamanın ardından grup 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.

Hain saldırı Antalya iş dünyasını temsil eden kuruluşlar tarafından da lanetlendi. Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, bu tür hain saldırıların milleti birbirine daha da kenetlendireceğini söyledi.

YÜREĞİMİZE ATEŞ DÜŞTÜ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın da terör saldırılarını esefle kınadığını belirterek, "Bugün yine yüreğimize ateş düşmüştür. Dün Bitlis'ten aldığımız 5 şehit haberinin acısı henüz dinmeden, bugün Hakkari'de çıkan çatışmalarda 24 Mehmetçiğimizin şehit düştüğü, 18 Mehmetçiğimizin ise yaralandığı haberleriyle acımız katlanmıştır. Acımız cümlelere sığmayacak kadar büyüktür" dedi.

AntalyaSPOR YÖNETİMİ LANETLEDİ

Medical Park Antalyaspor Yönetim Kurulu da yazılı açıklamayla hain saldırıyı lanetledi. Açıklamada şöyle denildi:

"Son iki gündür şiddetini artırarak Bitlis ve Hakkari'de güvenlik güçlerimiz ile vatandaşlarımızın şehit olmasına neden olan hain terör saldırılarını lanetliyoruz. Saldırılarda şehit olan güvenlik güçleri mensupları ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, hayatını kaybedenlerin yakınları ile tüm ulusumuza başsağlığı ve sabır dileriz."

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni de yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada teröra lanetledi.

ALANYA'DA TEK KİŞİLİK EYLEM

Antalya'nın Alanya İlçesi'de Ramazan Koca, terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıyı Atatürk Anıtı önünde Türk bayrağı açarak protesto etti. Anıta çıkmaya çalışan Koca, başaramayınca İstiklal Marşı okudu, daha sonra terörü lanetledi. Bu sırada çevreden geçen yaklaşık 20 liseli öğrenci, çantalarını anıtın önüne bırakarak Koca'nın tek kişilik eylemine destek verdi. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve 'Kahrolsun PKK' sloganları atan gruba vatandaşlar da destek verdi. Kendisinin birçok polis ve asker yakını olduğunu anlatan Koca, "Yapılan bu hain saldırı karşısında sessiz kalamadım. Bir şekilde tepkimi ortaya koymak istedim. Kendi başıma sesimi duyurmak istedim. Bu savaş değil, bu hainliktir" diye konuştu.

AfyonKARAHİSAR'DA TERÖRE LANET YAĞDI

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Kampusu'nda toplanan üniversite öğrencileri, Türk bayrağı açarak terörü protesto etti. Kampüste Kuran okuyan öğrenciler 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan atarak tepkilerini dile getirdi.

Afyonkarahisar kent merkezinde ise lise öğrencileri eylem yaptı. Anıtpark'ta toplanan yaklaşık 100 lise öğrencisi, buradan Bankalar Caddesi'ne doğru yürüdü. Gruba, yaklaşık 400 kişilik bir grup daha katıldı. Kent merkezinde slogan atarak protestolarını sürdüren öğrenciler, daha sonra tekrar Anıtpark'a geldi. Öğrenciler, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından olaysız dağıldı.

SDÜ SENATOSU'NDAN TERÖRE LANET

Süleyman Demirel Üniversitesi Senatosu da hain saldırıyla ilgili sert bir bildiri yayınladı. Senatonun bildirisinde teröre asla boyun eğilmeyeceği vurgusu yapıldı. Her türlü sapkınlığın özünün terör olduğu belirtilen bildiride "Terör siyasal, sosyal, psikolojik ve ekonomik hiçbir sorunun çözümü değildir. Aksine terör her türlü sapkınlığın özüdür" denildi.

Burdur'DA CHP'DEN TEPKİ

CHP Burdur İl Başkanı Süleyman Erman, partililerle birlikte düzenlediği basın toplantısında Hakkari'deki hain saldırıyı protesto etti. Erman, "Daha dün 5 polisimiz ve sivil vatandaşlarımızın acısı içimizde iken bugün yeni bir acılı haberle karşılaşıyoruz. Ülke yangın yerine dönmüş, her gün gencecik fidanlarımız birer birer toprağa düşüyor. Vali gözetiminde kendi oğluna bedelli askerlik yaptıran sayın Başbakan acaba evlat acısının ne demek olduğunu anlayabiliyor mu? Sayın Emine Erdoğan akşamları yastığa kafasını koyduğunda gözü yaşlı analar aklına geliyor mu?" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akdeniz'den Alçak Saldırıya Lanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement